Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Πιθανή δοκιμαστική έκδοση ομολόγων

Σε μία ή δύο μικρές εκδόσεις ομολόγων πιθανότατα να προχωρήσει η χώρας μας, σύμφωνα με το Reuters, για να δοκιμάσει τη διάθεση των αγορών και να στείλει μήνυμα στους επενδυτές ότι η χώρα στέκεται στα πόδια της. Όσον αφορά τον χρόνο των εκδόσεων, οι απόψεις των υπουργών διίστανται, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει, μετά από συζήτηση με τον ESM, μια μετατόπιση από το κυμαινόμενο επιτόκιο σε ένα σταθερό επιτόκιο για μέρος του ελληνικού χρέους. Να σημειώσουμε ότι το Reuters επικαλείται υψηλόβαθμος αξιωματούχους με γνώση του θέματος.

2) Τέσσερις οι νεκροί από την κακοκαιρία σε όλη την χώρα

Τέσσερις νεκροί και μία αγνοούμενη είναι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει από την Τρίτη τη χώρα. Μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. είχε δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις για πλημμύρες και συγκεκριμένα, 550 στην Θεσσαλονίκη, 350 στη Μεσσηνία και 125 μέχρι τώρα στην Λακωνία. Σε πολλά σημεία της Πελοποννήσου μάλιστα διακόπηκε και η κυκλοφορία.

3) Νέα επίθεση του Άσαντ με αέριο χλωρίνης στο Χαλέπι. Απελπιστική η κατάσταση στη Μαντάγια

Βόμβες-βαρέλια με χλώριο κατέρριψαν οι δυνάμεις του Άσαντ στην γειτονιά Σουκάρι στον ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Εικόνες με παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα από τα Νοσοκομεία έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας οργή. Η συριακή κυβέρνηση δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια ανακοίνωση, όμως στο παρελθόν έχει αρνηθεί ότι εξαπολύει χημικές επιθέσεις. Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες από την πόλη Μαντάγια, όπου οι άνθρωποι λιμοκτονούν. Οι αναφορές για παιδιά άρρωστα ψυχικά και σωματικά που προσπαθούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Και ο πόλεμος συνεχίζεται.

4) Την αποδέσμευση των λογαριασμών του MEGA για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι διέταξε η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ

Επιστολή προς τις τράπεζες έστειλε η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ για να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες. Παράλληλα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ροζαλία Λάλλη, έκανε δεκτό το αίτημα του Alpha να παραδοθεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στους εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού. Ο σταθμός θέλει να στηρίξει και να θεμελιώσει τους ισχυρισμούς του «περί αντισυμβατικής συμπεριφοράς» της εταιρείας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Με τους Βραζιλιάνους να «απέχουν» από την τελετή έναρξης λόγω -προφανώς- ακριβών εισιτηρίων, που είχε ως αποτέλεσμα πάρα πολλά σημεία του θρυλικού Μαρακανά να είναι άδεια, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 15ων Παροαλυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016». H τελετή ανέδειξε την κουλτούρα των Βραζιλιάνων, με πολύ μουσική, κέφι και φυσικά πολύ χορό, ενώ είχε ως κεντρικό μήνυμα πως «η καρδιά δεν έχει όρια. Όλοι μας έχουμε καρδιά», αναδεικνύοντας έτσι το θέμα της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Σημαιοφόρος της 60μελούς ελληνικής αποστολής, ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εκπροσωπούνται 162 χώρες με σχεδόν 4500 αθλητές και αθλήτριες.

Δημοφιλή