Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα 12 Σεπτεμβρίου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα 12 Σεπτεμβρίου
HUFFPOST AGENDA

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Αρχίζει το ματς

Αρχίζουν εκ νέου την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών με αντικείμενο την ολοκλήρωση των 15 ορόσημων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν σε:

Καταπολέμηση της διαφθοράς (15.30), που αποτελεί αντικείμενο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

2) Λύση στο θέμα του χρέους μέχρι τέλος του έτους, όχι σε πρόωρες εκλογές από τον Αλέξη Τσίπρα

Λύση στο θέμα τους χρέους μέχρι τα τέλη του έτους θέλει ο Αλέξης Τσίπρας όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της ΔΕΘ ενώ την ίδια στιγμή τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει απερίσπαστη το πρόγραμμά της για την έξοδο της χώρας από την κρίση αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε για το θέμα του χρέους: «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο θέμα της ελάφρυνσης και οι περισσότεροι που είναι στο τραπέζι των συζητήσεων είναι θετικοί. Το θέμα είναι η διαρκής κόντρα ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών.

«"Και συνεχίζουμε τα ψέματα". Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού. Του πρωθυπουργού που συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες», σχολιάζει η ΝΔ. Αρνητικές οι αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης.

3) Επιστροφή στα θρανία

Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά 2016-2017 με τον αγιασμό να πραγματοποιείται σε όλα τα σχολεία και τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να δηλώνει πως τα ωρολόγια προγράμματα, το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και η διδακτέα ύλη να έχουν ανανεωθεί, τα βιβλία να περιμένουν στα σχολεία και να μην λείπουν οι εκπαιδευτικοί. Δείτε ποια σχολεία θα επισκεφθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για την τελετή του αγιασμού.

4) Οι φωτιές μετέτρεψαν τον παράδεισο της Θάσου σε πύρινη κόλαση

Συνεχίζεται αδιάκοπα από το πρωί του Σαββάτου η μάχη των δυνάμενων της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει τη Θάσο ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δύσκολες συνθήκες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ήδη κάποια σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ τουλάχιστον δύο πυροσβέστες τραυματίσθηκαν.

Εν τω μεταξύ επιτόπου ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς καθώς και για την επιχείρηση κατάσβεσης, θα έχει ο πρωθυπουργός που επισκέπτεται για το λόγο αυτό τη Θάσο, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του . Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.

5) H Χίλαρι Κλίντον ματαίωσε προγραμματισμένη περιοδεία στην Καλιφόρνια

Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, ακύρωσε προγραμματισμένη προεκλογική περιοδεία της στην Καλιφόρνια, μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από πνευμονία, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της προεκλογικής εκστρατείας της.

Υπενθυμίζεται πως η Χίλαρι Κλίντον, λιποθύμησε στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο σημείο που κάποτε ορθώνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.

Δημοφιλή