Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου
HUFFPOST AGENDA

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Απόσταση Τσακαλώτου - Δραγασάκη για τη ρύθμιση του χρέους- τι λέει το Μαξίμου

Με την επωδό «δεν υπάρχει θέμα» αντιμετωπίζει το Μαξίμου τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σχετικά με την επικείμενη έναρξη διαπραγμάτευσης για την απομείωση του χρέους. Η πραγματικότητα είναι ότιοι θέσεις που διατύπωσε στη Βουλή ο Γ. Δραγασάκηςπροκάλεσαν συζητήσεις και εντύπωση. Στο μεταξύ, για τις 17 Οκτωβρίου ανανεώθηκε το ραντεβού μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το νέο εργασιακό.

2. Εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα του Ωραιοκάστρου

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τόσο η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά με τη μη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, Αστέριου Γαβότση, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

3. Πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών στον Ισίδωρο Ντογιάκο

Ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών, επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο. Μετά την επιβολή της συγκεκριμένης ποινής ο κ. Ντογιάκος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του προσεχούς Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου για την εκλογή των νέων προϊσταμένων των δικαστηρίων στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου.

4. Χρυσό μετάλλιο στα -107 κιλά ο Μάμαλος

Η χώρα μας κατακτά το ένα μετά το άλλο τα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και η συλλογή δεν σταματά. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Παύλου Μάμαλου, ο οποίος δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -107 κιλά της άρσης βαρών σε πάγκο.

5. Πρόταση για διπλασιασμό του «σχεδίου Γιούνκερ» στα 620 δισ. ευρώ μέχρι το 2022

Την πρόταση για διπλασιασμό του «σχεδίου Γιούνκερ» στα 620 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 και περισσότερη ευελιξία στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, κατέθεσε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαντ - Κλοντ Γιούνκερ, στην ομιλία του για την κατάσταση της ΕΕ

Δημοφιλή