Θεανώ Φωτίου: Δεν έγινε καμία από τις φοβερές περικοπές που λένε τα ΜΜΕ για τις συντάξεις

Θεανώ Φωτίου: Δεν έγινε καμία από τις φοβερές περικοπές που λένε τα ΜΜΕ για τις συντάξεις
Menelaos Myrillas / SOOC

«Είναι οδυνηρό να λέμε ότι 700 χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα 200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα κατ' άτομο, ενώ σχεδόν όλοι εστιάζουν στις μειώσεις σε συντάξεις των 1.300 ευρώ…» δήλωσε, η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου. Μιλώντας στον "Αθήνα 9,84" η κ. Φωτίου αναρωτήθηκε εάν «οι 12 οριζόντιες περικοπές που έγιναν άραγε ισοσταθμίζονται με το ποσοστό των υψηλότερων συντάξεων, οι οποίες κόπηκαν από εμάς» και προσέθεσε: «Η αύξηση στις εισφορές για την υγεία, είναι ελάχιστη».

Η κ. Φωτίου τόνισε πως «εγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο στο δρόμο και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα ΜΜΕ. Αλλά να ξέρετε ένα πράγμα. Αυτό είναι κοντή γιορτή. Στο τέλος του χρόνου και στις αρχές του επομένου, καθένας από τους συνταξιούχους θα έχει μετρήσει αν τα λεφτά που έχει στην τσέπη του είναι αυτά που λέμε εμείς ή αυτά που λένε τα ΜΜΕ. Ξέρετε, δεν υπάρχει πιθανότητα να κοροιδέψουμε κανέναν». Είπε ακόμη, ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα «μετά από πόλεμο» και πως έχει «αναλάβει τιτάνιο έργο ανασυγκρότησης».

Σε ερώτηση εάν «στον τομέα του κοινωνικού κράτους η κατάσταση είναι καλύτερη από την προηγούμενη τριετία» είπε: «Να ρωτήσετε τις 500 χιλιάδες δικαιούχων της κάρτας αλληλεγγύης οι οποίοι βλέπουν κάθε μήνα να μπαίνουν στην κάρτα τους από 70 έως 220 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Να ρωτήσετε τις 100 με 200 χιλιάδες οικογένειες οι οποίες έχουν δωρεάν ρεύμα και που τους είχε κοπεί».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή