Ζευγάρι στην Ισπανία χάνει την κηδεμονιά του θετού γιου τους και αναγκάζεται να τον επιστρέψει στη βιολογική μητέρα

Συγκινεί το ζευγάρι που χάνει την κηδεμονιά του θετού γιου τους και αναγκάζεται να τον επιστρέψει στη βιολογική μητέρα

Πολλοί γονείς που έχουν υιοθετήσει παιδιά δηλώνουν συχνά πως κυρίως τα πρώτα χρόνια ζουν με την αγωνία πως μπορεί κάποια στιγμή οι βιολογικοί τους γονείς να τα διεκδικήσουν. Αυτό τον εφιάλτη ζει τώρα ένα ζευγάρι στην Ισπανία που μετά από τρία χρόνια, το δικαστήριο τους ανάγκασε να αποχωριστούν το αγοράκι που μεγάλωναν με αγάπη και στοργή. Όπως δηλώνουν όμως δεν θα καταθέσουν τα όπλα αφού είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ ο δικηγόρος τους κάνει λόγο για «νομική εκτροπή».

Ο Albert Bordes και η Νoelia Estornell από τη Βαλένθια της Ισπανίας πήραν υπό τη φροντίδα τους τον μόλις 18 μηνών γιο τους, το 2013. Η βιολογική μητέρα του μικρού, Maria Abeng ήταν 15 ετών όταν γέννησε τον μικρό και την περίοδο εκείνη έκανε θεραπεία για να ξεπεράσει τον εθισμό της στο αλκοόλ, σε ειδικό κέντρο απεξάρτησης.

Το μωρό πέρασε στην ευθύνη της πρόνοιας και ενάμιση χρόνο μετά τη γέννησή του το ανέλαβε το ζευγάρι Α.Bordes και N.Estornell.

Τρία χρόνια μετά όμως η βιολογική μητέρα έκανε αίτηση για να πάρει την κηδεμονία του γιου της. Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση, έκρινε πως το παιδί θα πρέπει να επιστραφεί στη Μ.Αberg παρά μάλιστα το γεγονός πως η υπηρεσία που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας την υιοθεσία αμφισβήτησε εάν το καλύτερο για το παιδί θα ήταν να περάσει στη φροντίδα της βιολογικής μητέρας τονίζοντας πως στο παρελθόν απέτυχε να το προστατέψει.

Η ιστορία του ζευγαριού, έχει συγκινήσει πολλούς στην Ισπανία και όχι μόνο, ξεσηκώνοντας ένα κύμα συμπαράστασης ενώ έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου οι θετοί γονείς έπρεπε – βάσει της δικαστικής απόφασης- να παραδώσουν το παιδί, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί πολίτες που ήθελαν να εκφράσουν τη στήριξή τους.

Η κ.Εstornell έδωσε το παιδί κλαίγοντας ενώ ο πατέρας του μικρού δήλωνε: «Ο Juan δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Είναι αναστατωμένος και θυμωμένος μαζί μας επειδή αντί να τον πάμε στο σχολείο τον δίνουμε σε μια κυρία που δεν γνωρίζει» δήλωσε στην Local. «Του είπα πως το κάνουμε μόνο και μόνο επειδή μας αναγκάζουν. Του είπα πως τον αγαπάμε πάρα πολύ και πως θα παλέψουμε γι' αυτόν».

Ο δικηγόρος του ζευγαριού, Enrique Vila πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ της βιολογικής μητέρας και των θετών γονέων, τα συμφέροντα του παιδιού είναι το μείζον και η ευημερία του συνδέεται σαφώς με τους θετούς του γονείς. Σε καμία περίπτωση ένα παιδί δεν θα πρέπει να δίνεται για προσωρινή υιοθεσία εάν υπάρχει περίπτωση να πρέπει να το επιστρέψουν στους βιολογικούς του γονείς».

Δημοφιλή