Les origines de la beaute: Το φωτογραφικό πρότζεκτ που αποδεικνύει ότι η ομορφιά δε γνωρίζει εθνικότητες

Les origines de la beaute: Το φωτογραφικό πρότζεκτ που αποδεικνύει ότι η ομορφιά δε γνωρίζει εθνικότητες

Η Ρωσίδα φωτογράφος Natalia Ivanova, μέσα από το φωτογραφικό της έργο Les origines de la beaute, αποφάσισε να φωτογραφίσει γυναίκες από όσο το δυνατόν περισσότερες και διαφορετικές φυλές για να δείξει την ποικιλομορφία και την ομορφιά του ανθρώπινου γένους.

Στόχος αυτού του φωτογραφικού πρότζεκτ είναι να δείξει την πραγματική κλίμακα της εθνοπολιτισμικής ποικιλομορφίας με έναν πλήρη, συστηματικό και δημιουργικό τρόπο, τονίζοντας κάθε ξεχωριστή εθνότητα,όσο μικρή και να είναι ανεξάρτητα από την επίσημη θέση της», λέει η φωτογράφος στη HuffPost Greece.

«Κάθε εθνική ομάδα θα παρουσιαστή μέσα από τρεις φωτογραφίες - πορτρέτα κοριτσιών και τρία βίντεο συνεντεύξεις, με ένα ενημερωτικό σημείωμα για κάθε εθνοτική ομάδα που εκπροσωπείται.

«Το έργο ξεκίνησε το 2012, αλλά ακόμα βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της υλοποίησής του. Μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να φωτογραφίσουμε τα πορτρέτα περίπου 90 γυναικών οι οποίες εκπροσωπούν 50 εθνικές ομάδες από 15 χώρες, σε τέσσερις ηπείρους», αναφέρει η Natalia.

Πατώντας ΕΔΩ θα δείτε όλη τη συλλογή με τα πορτρέτα.

Ρωτώντας την Natalia με ποια κριτήρια επιλέγονται οι κοπέλες που φωτογραφήθηκαν απάντησε: «Να είναι μεταξύ 18 και 30 ετών, να έχουν όμορφο πρόσωπο και φυσική ομορφιά, να ανήκουν από μια εθνοτική ομάδα για τουλάχιστον τρεις γενιές.

Ποια είναι η αγαπημένη σας φωτογραφία την ρωτάω: «Δεν είναι μια αλλά 16. Πρόκειται για πορτρέτο που έχει δημιουργηθεί από 16 φωτογραφίες κολάζ του έργου».

natalia ivanova

«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό το κολάζ είναι ότι δε ξέρω ποτέ ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα κάτι που με γοητεύει πολύ, είναι για εμένα ένα θαύμα της δημιουργίας.»

Κλείνοντας την ρωτάμε πως νιώθει που ζει και εργάζεται στο Παρίσι: « Το Παρίσι με εμπνέει, με βοηθάει να βρω το δρόμο μου και να ανακαλύψω την φύση και τις δυνατότητες μου. Με εμπνέει στο να αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους κάθε μέρα».

RWANDAN

Les origines de la beaute

Δημοφιλή