2χρονο κοριτσάκι παλεύει να συνεφέρει τη μητέρα του που έχει πέσει αναίσθητη από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Εξοργίζει και θλίβει η εικόνα 2χρονου που παλεύει να συνεφέρει τη μητέρα του που έχει πέσει αναίσθητη από τη χρήση ναρκωτικών

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες πολλοί χρήστες του διαδικτύου σοκαρίστηκαν στη θέα της φωτογραφίας ενός μικρού παιδιού που καθόταν ήσυχο στο καρεκλάκι του στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου ενώ στις μπροστινές θέσεις κάθονταν η μητέρα και ο σύντροφός της οι οποίοι ήταν αναίσθητοι εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Δυστυχώς μετά από αυτό το θλιβερό όσο και εξοργιστικό περιστατικό στο Οχάιο, ήρθε στη δημοσιότητα μια ακόμη παρόμοια ιστορία και πάλι από τις ΗΠΑ, που αποτυπώνει με σπαρακτικό τρόπο την τραυματική καθημερινότητα των παιδιών που είναι αναγκασμένα να ζουν με γονείς εθισμένους στα ναρκωτικά.

Η αστυνομία στο Λώρενς της Μασσαχουσέτης έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα μικρό κοριτσάκι, μόλις 2 ετών, να προσπαθεί να συνεφέρει τη μητέρα του η οποία είναι ξαπλωμένη και αναίσθητη στο διάδρομο σούπερ μάρκετ- τραγική ειρωνεία δίπλα στα παιδικά παιχνίδια- και πάλι εξαιτίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Στη γυναίκα από το Σάλεμ του Νιού Χάμσάιρ, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί τη δημοσιότητα, αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Όπως έγινε γνωστό, πελάτες του σούπερ-μάρκετ που έγιναν μάρτυρας αυτού του σκηνικού κάλεσαν την Άμεση Δράση και φρόντισαν να καταγράψουν τις στιγμές που η μικρή προσπαθούσε να συνεφέρει τη μητέρα της, για να το δείξουν στους αστυνομικούς.

Εκτιμάται πως η γυναίκα έπεσε θύμα υπερβολικής δόσης ναρκωτικής οπιούχου ουσίας και η πρόσληψη έγινε είτε από το στόμα, είτε ενδοφλέβια ενώ διάφορα «σύνεργα» σύνεργα χρήσης ναρκωτικών βρέθηκαν στην τσάντα της.

Σύμφωνα με τις αρχές, η μητέρα συνήλθε μετά τη χορήγηση του οπιούχου «αντιδότου» Narcan και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ το παιδάκι μεταφέρθηκε προσωρινά στο Τμήμα Παιδιών και Οικογενειών.

Η δε αστυνομία, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τη βίντεο σε μια προσπάθεια να «ταρακουνήσει» άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού και παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο τους άλλους.

«Σου σπαράζει την καρδιά. Είναι μια απόδειξη του τι μπορεί να κάνει σε κάποιον ο εθισμός και τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιούν αυτούς τους τύπους των ναρκωτικών», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομία στο Λώρενς, Τζέιμς Φιτζπάτρικ μιλώντας στο NECN.

Δημοφιλή