Ρουβίκωνας σε Μητσοτάκη: Το θέμα δεν είναι πώς θα έρθετε στα Εξάρχεια αλλά πώς θα φύγετε

Ρουβίκωνας σε Μητσοτάκη: Το θέμα δεν είναι πώς θα έρθετε στα Εξάρχεια αλλά πώς θα φύγετε
Eurokinissi/Photo αρχείου

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η οποία σε κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απαντά στη φράση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «θα τελειώσω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα».

Η φράση είχε ειπωθεί από τον κ. Μητσοτάκη σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Realnews. Τα μέλη του Ρουβίκωνα απαντούν:

«Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές. Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά.

(…) Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει... Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει...».

Δημοφιλή