Ο Anthony Bourdain αποκάλυψε τα εστιατόρια που μισεί και το πιο επικίνδυνο πράγμα που του έχει συμβεί σε γύρισμα

Ο Anthony Bourdain αποκάλυψε τα εστιατόρια που μισεί και το πιο επικίνδυνο πράγμα που του έχει συμβεί σε γύρισμα
Anthony Bourdain speaks during South By Southwest at the Austin Convention Center on Sunday, March 13, 2016, in Austin, Texas. (Photo by Rich Fury/Invision/AP)
Rich Fury/Invision/AP
Anthony Bourdain speaks during South By Southwest at the Austin Convention Center on Sunday, March 13, 2016, in Austin, Texas. (Photo by Rich Fury/Invision/AP)

Τις προάλλες, ο Anthony Bourdain πέρασε για μια επίσκεψη από τον ιστότοπο του Reddit για να πάρει μέρος σε ένα από τα διάσημα Ask Me Anything (Ρώτα με ό,τι θες) του site -κατά τα οποία κάποια μεγάλη προσωπικότητα, από οποιοδήποτε χώρο, απαντά στις ερωτήσεις των αναγνωστών σε πραγματικό χρόνο.

Ο Bourdain, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε ένα ακόμη Emmy για την ταξιδιωτική/γαστρονομική εκπομπή του «Parts Unknown», απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού και μάλιστα αποκάλυψε αρκετά για τον ίδιο και τη δουλειά του, μεταξύ των οποίων και τις πιο ντροπιαστικές στιγμές που έχει ζήσει κατά τα γυρίσματα των διάφορων εκπομπών του.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα καλύτερα μέρη της συνέντευξής του στο Reddit.

«Το πρωί μου έρχονται τρομερές λιγούρες για τα μακαρόνια με τυρί του Popeye και, εμ, συχνά μεταμφιέζομαι για να πάω στο Popeyes».

Για τη λέξη που τον ενοχλεί πολύ

«Η υπερβολική χρήση της λέξης artisanal (βιοτεχνικός). Ξέρεις, όπως “βιοτεχνικά τσιπς”. Τι σημαίνει αυτό πέρα από το ότι είναι ακριβά τσιπς;».

Επίσης, δεν του αρέσει η «δήθεν» συμπεριφορά των μικρών βιοτεχνιών και των «ειδικών»

«Α, δεν είμαι επίσης μεγάλος φαν του επικριτικού barista και των “φυτών” της μπύρας. Εννοώ πως, μου αρέσει μια καλή βιοτεχνία, αλλά μην με κάνεις να νιώθω άσχημα για τις επιλογές μου στη μπύρα. Ξέρεις τι είδους μπύρα μου αρέσει; Μου αρέσει η παγωμένη μπύρα».

Για το πρότζεκτ των ονείρων του

«Ξέρετε τι εκπομπή δεν έχω καταφέρει να κάνω ακόμα; Θα ήθελα να κάνω μια εκπομπή με τον Keith Richards. Το παλεύω. Είναι ενθουσιώδης και αδηφάγος αναγνώστης. Ενδιαφέρεται πολύ για τη βρετανική ναυτική ιστορία. Ίσως να επισκέπτομαι περιοχές όπου έλαβαν χώρα μεγάλες βρετανικές ναυμαχίες, μαζί με τον Keith Richards, να τρώμε λουκάνικα και πουρέ, να μαγειρεύουμε μαζί μπριζόλες και πίτες, θα ήταν πολύ διασκεδαστικό».

Για την πιο επικίνδυνη εμπειρία που είχε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων -να υπενθυμίσουμε πως έχει ταξιδέψει στο Κονγκό, στη Λιβύη μετά την επίθεση στο Benghazi και στη Βηρυτό το 2006

«Αμέσως αφού είχα φάει ένα Καυτό Κοτόπουλο του Nashville, αυτό ήταν πραγματικά, πραγματικά τρομακτικό. Και, παρεμπιπτόντως, αν σκέφτεστε να πάτε στο Nashville, λάβετε υπόψη σας πως οι ντόπιοι δεν τρώνε ποτέ το extra-καυτερό τηγανητό κοτόπουλο. Κάτι ξέρουν. Εκτός κι αν μπορείτε να ξοδέψετε 3-4 μέρες στο μπάνιο, θα σας συμβούλευα πραγματικά να μην το φάτε».

Για το όταν ανακάλυψε πόσο χαλαρός άνθρωπος είναι ο Obama

«Ελάχιστες φορές στη ζωή μου έχω δει κάποιον να απολαμβάνει τόσο πολύ να πίνει μπύρα από το μπουκάλι όσο ο Πρόεδρος».

Γιατί σταμάτησε να πίνει κάθε σφηνάκι που τον κερνάνε συνήθως οι φαν του

«Ξέρω πως οι άνθρωποι μου τα προσφέρουν με τις καλύτερες προθέσεις αλλά είμαι πατέρας τώρα. Είμαι ο 60χρονος πατέρας μιας 9χρονης. Πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσω να ζήσω αρκετά ώστε να φτάσω στο σημείο της ζωής της κόρης μου όπου θα ντρέπεται για μένα».

Για τα εστιατόρια που δεν εγκρίνει

«Υπάρχει ένα εστιατόριο στο Vegas, νομίζω πως λέγεται “The Heart Attack Grill”, όπου αν είσαι πάνω από 160 κιλά σε σερβίρουν δωρεάν. Πιστεύω πως αυτό είναι πραγματικά ένα έγκλημα πολέμου».

Για τη συμβουλή που έχει να δώσει στους νέους σεφ

«Κοίτα, είτε είσαι το άτομο που του αρέσει η βιομηχανία των εστιατορίων, είτε είσαι ένα νορμάλ άτομο. Μάλλον δεν θα εμφανιστείς στην τηλεόραση, θα γυρίζεις σπίτι κάθε βράδυ μυρίζοντας καπνιστό σολομό και σκόρδο».

Για το διαχρονικό ντιμπέιτ σχετικά με το hot dog

«Όχι. Δεν πιστεύω πως είναι σάντουιτς. Δεν θεωρώ, επίσης, το χάμπουργκερ ως σάντουιτς. Το γεγονός πως βρίσκεται ανάμεσα σε ψωμί -το ψωμί είναι ένα σύστημα παροχής, ένα βαλλιστικό σύστημα παροχής. Δεν είναι ένα κλασικό σάντουιτς, κατά την άποψή μου.

Δηλαδή, αν πας και μιλήσεις σε οποιονδήποτε προμηθευτή καλού hot dog και του ζητήσεις ένα hot dog σάντουιτς, μάλλον θα σε καταγγείλει στο FBI. Όπως θα έπρεπε».