Σύλληψη Γάλλου υπόπτου για τζιχάντ στην Θεσσαλονίκη

Σύλληψη Γάλλου υπόπτου για τζιχάντ στην Θεσσαλονίκη
Eurokinissi

Σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε άνδρες της αντιτρομοκρατικής βορείου Ελλάδος και 49χρονο ύποπτο για τζιχάντ σημειώθηκε στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Άντρες της αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν με αυτοκίνητο τον 49χρονο Γάλλο και όταν αυτός τους αντιλήφθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και εμβόλισε το όχημα των δύο εκπαιδευμένων σε θέματα διεθνούς τρομοκρατίας αστυνομικών. Στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον ύποπτο και τον συνέλαβαν.

Πληροφορίες της HuffPost Greece αναφέρουν ότι ο Γάλλος Αραβικής καταγωγής είχε μπει στην Ελλάδα από τους Κήπους του Έβρου το περασμένο Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου. Από εκείνη τη στιγμή τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική, καθώς υπήρξε πληροφόρηση ότι ήταν ύποπτος για τζιχάντ. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να του προσάψουν κάποια κατηγορία για να τον συλλάβουν, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε γνώση ότι οι γαλλικές αρχές τον θεωρούν ύποπτο.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο 49χρονος να είχε φύγει από περιοχές είτε της Συρίας είτε του Ιράκ και να κατευθυνόταν προς την Ευρώπη χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως μεταβατικό σταθμό.

Πηγές από την ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι κατά την διάρκεια της σύλληψης φώναζε «ο Αλλάχ είναι Μεγάλος». Οδηγήθηκε στον Εισαγγελία με την κατηγορία απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών, εξύβριση και αντίσταση κατά των αρχών.

Δημοφιλή