Έρευνες θρίλερ για τον μικρό Μπεν. Η μαρτυρία του Μαΐου που άλλαξε τα δεδομένα

Έρευνες θρίλερ για τον μικρό Μπεν. Η μαρτυρία του Μαΐου που άλλαξε τα δεδομένα
EUROKINISSI

Σε πεθαμένα ζώα ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο σημείο που εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια ο μικρός Μπεν, το αγόρι που χάθηκε σε ηλικία 21 μηνών κατά τη διάρκεια διακοπών της οικογένειάς του.

Αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες δήλωσε στη HuffPost Greece ότι «ήταν αναμενόμενο να βρούμε οστά ζώων στις ανασκαφές. Είναι κάτι που το περιμέναμε. Το ίδιο είχε συμβεί σε ανάλογες έρευνες που είχαν γίνει το 2011. Το τελευταίο 24ωρο βρήκαμε αρκετά οστά. Έχουμε μαζί μας ειδικούς επιστήμονες που τα εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι ανήκουν σε ζώα. Η διαφορά σε σχέση με το 2011 είναι ότι οι ανασκαφές είναι πιο στοχευμένες, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών από νέους μάρτυρες».

Η ίδια πηγή τονίζει ότι τα δεδομένα άλλαξαν όταν τον περασμένο Μάιο εμφανίστηκε μάρτυρας που υποστήριξε ότι ο μικρός Μπεν μπορεί να καταπλακώθηκε από εκσκαφέα κατά τη διάρκεια εργασιών που γίνονταν πριν από 25 χρόνια στην περιοχή όπου διέμενε η οικογένεια. Η μαρτυρία κρίνεται από το αρμόδιο κλιμάκιο ως αξιόπιστη.

Νέος κύκλος ερευνών

Κλιμάκιο από το Νότιο Γιορκσάιρ διενεργεί εκ νέου έρευνα σε οικόπεδο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια του Μπεν. Η νέα μαρτυρία κάνει λόγο για εκσκαφέα που μπορεί να καταπλάκωσε το παιδί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χειριστής του εκσκαφέα απεβίωσε πριν από ένα χρόνο, γεγονός που ίσως επηρέασε την επιλογή του μάρτυρα να μιλήσει για το περιστατικό τόσα χρόνια μετά.

«Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μου δε θεώρησα ότι ο Μπεν μπορεί να είναι νεκρός αλλά όλα αυτά μέχρι τώρα. Ο μάρτυρας είπε στην Αστυνομία ότι αξίζουμε να μάθουμε την αλήθεια, ωστόσο αξίζαμε να μάθουμε την αλήθεια πριν από 25χρόνια», δήλωσε στη βρετανική «Mirror» η μητέρα του μικρού Μπεν κ. Κέρι Νίνταμ.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί εκτιμούν ότι με τις ανασκαφές που θα πραγματοποιηθούν μπορούν να βρουν οστά του μικρού Μπεν. «Ανάμεσα στα εκατοντάδες οστά που θα βρούμε στο οικόπεδο από πεθαμένα ζώα μπορεί να βρίσκεται κάποιο που να είναι του παιδιού. Όλα θα σταλούν σε σύγχρονα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ταυτοποιηθούν. Πρέπει να κάνουμε το παν για να μάθει η οικογένεια του Μπεν τι πραγματικά συνέβη στο παιδί τους. Οι εκσκαφές θα διαρκέσουν περίπου 10 ημέρες», λέει αστυνομική πηγή.

Η Ανακρίτρια της Κω εποπτεύει τις έρευνες, ενώ εντύπωση προκάλεσε το ενδιαφέρον που έχουν δείξει για ακόμα μία φορά για την υπόθεση διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έστειλαν ανταποκριτές τους στο νησί.

Δημοφιλή