Θύμα απαγωγής και βιασμού έπεσε ένας 16χρονος Πακιστανός, ο οποίος απήχθη από το κέντρο της Αθήνας

Θύμα απαγωγής και βιασμού έπεσε ένας 16χρονος Πακιστανός, ο οποίος απήχθη από το κέντρο της Αθήνας
Shutterstock / ChrisO20

Ο ανήλικος περπατούσε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 στην οδό Σατωβριάνδου όταν ξαφνικά τον πλησίασε ένας 27χρονος Αφγανός, ο οποίος τον ξυλοκόπησε και τον λήστεψε. Ο 16χρονος είχε πάνω του 450 ευρώ και προσωπικά έγγραφα. Στη συνέχεια, τον οδήγησε με τη βία σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Κεφαλληνίας στο κέντρο. Τότε ξεκίνησαν οι επικοινωνίες με τους γονείς του στο Πακιστάν, από τους οποίους ζητούσε 3.500 ευρώ για να τον ελευθερώσει.

Το διάστημα της παραμονής του στο διαμέρισμα ο δράστης βίασε το ανήλικο παιδί. Μία μέρα αργότερα οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έλαβαν σήμα για φυλακισμένο αλλοδαπό στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Όταν έφθασαν εκεί τους άνοιξε ένας 26χρονος από το Πακιστάν, ο οποίος φαίνεται να είχε αναλάβει χρέη «φύλακα» του ανήλικου συμπατριώτη του που έφερε σοβαρές κακώσεις.

Λίγο αργότερα συνελήφθη ο 27χρονος από το Αφγανιστάν, ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για σωματικές βλάβες, ληστεία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι και το 16χρονο θύμα της αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης ήταν σεσημασμένο για κλοπές, ενώ είχε δηλώσει πολλά διαφορετικά ονοματεπώνυμα και ηλικίες κατά τις συλλήψεις του, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν αν είναι πράγματι ανήλικος και ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του. Παράλληλα εξακριβώθηκε ότι ο 16χρονος ήταν στο πρόσφατο παρελθόν έγκλειστος στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου.

Δημοφιλή