Εγκατέλειψε τα πάντα και εδώ και 20 χρόνια ζει σε μια σπηλιά στην Κρήτη. Τι λέει για τη ζωή του ως σύγχρονος «Ροβινσώνας Κρούσος»

Εγκατέλειψε τα πάντα και εδώ και 20 χρόνια ζει σε μια σπηλιά στην Κρήτη

Κάποτε δούλευε στις μεγαλουπόλεις ως χειριστής γεωτρύπανων. Εδώ και 20 χρόνια όμως ζει ξυπόλυτος, χειμώνα- καλοκαίρι, στο νησί «Χρυσή» 10 μίλια από την Κρήτη… σε μια σπηλιά που έχει φτιάξει με τα ίδια του τα χέρια.

Ο λόγος για τον 65χρονο Μανώλη Λιαπάκης… ή αλλιώς ο «Μουγκρής» όπως του αρέσει να τον φωνάζουν.

Τον λόγο που τον οδήγησε στην απόφαση να εγκαταλείψει τις μεγαλουπόλεις και να ζήσει στην απόλυτη απομόνωση, αποκάλυψε μιλώντας στο Star.

«Δεν μπόρεσα να παλέψω αυτά που μας δημιούργησαν οι έχοντες και κατέχοντες της Ελλάδος» αναφέρει. Παντρεμένος 42 χρόνια, πατέρας 5 παιδιών και παππούς με 7 εγγόνια, δηλώνει κοινωνικός και ευτυχισμένος.

«Εγώ είμαι αυτός που βλέπετε. Μπορεί κάθε άνθρωπος που ξέρει τι ζητά να ζήσει έτσι για να είναι ευτυχισμένος». Το χειμώνα μαζεύει ξύλα για να μαγειρέψει και να ζεσταθεί, ενώ όπως λέει ο ίδιος, η πόλη δεν του λείπει καθόλου, αφού η φύση τον έχει κερδίσει!

Δηλώνει λάτρης του «Ροβινσώνα Κρούσου», ενώ δεν αποκλείει να τον επηρέασε στη ζωή του και το «Ταξιδεύοντας» του Νίκου Καζαντζάκη.

Δημοφιλή