Η Paramount άφησε ένα 4χρονο να γράψει το σενάριο της επόμενης ταινίας της (και όλα πήγαν στραβά)

Η Paramount άφησε ένα 4χρονο να γράψει το σενάριο της επόμενης ταινίας της (και όλα πήγαν στραβά)
Paramount

Σας έχει τύχει να δείτε μια ταινία, συνήθως κάποιο blockbuster, και τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της να σκεφτείτε «καλά, ποιος έγραψε το σενάριο για αυτό το πανηγύρι, κανένα 4χρόνο;». Σίγουρα, όλοι το έχουμε ζήσει περισσότερες φορές από όσες θα θέλαμε.

Αυτό όμως που σε εμάς φαντάζει γελοίο, στη Paramount το βρήκαν εξαιρετική ιδέα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Paramount αποφάσισε να αφήσει ένα παιδάκι τεσσάρων (4) χρονών να δώσει οδηγίες για το βασικό σενάριο της νέας της ταινίας «Monster Trucks». Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα για την ταινία ήρθε το 2013 από τον, τότε, πρόεδρο της Paramount, Adam Goodman, ο οποίος την πήρε από τον 4χρονο γιο του. Η τρομερή αυτή ιδέα ήταν η δημιουργία μιας ταινίας για monster trucks -αυτά τα φορτηγά με τις γιγαντιαίες ρόδες που τόσο αγαπούν οι Αμερικανοί, μόνο που στο εν λόγω φιλμ τα monster trucks θα ήταν κανονικά φορτηγά (trucks) που μέσα τους θα ζούσαν τέρατα (monster).

Προσωπικά μου ακούγεται και ως ένα σενάριο που θα μπορούσε να είχε σκεφτεί ο Michael Bay, αλλά ποιος είπε ότι ο Michael Bay δεν είναι στην πραγματικότητα ένα 4χρονο που χρησιμοποιεί έναν ενήλικο άνδρα για τις δημόσιες εμφανίσεις του; Αλλά ξεφεύγω από το θέμα.

Αυτά έγιναν το 2013. Έκτοτε η ταινία γυρίστηκε, βγήκε το πρώτο trailer, ημερομηνία κυκλοφορίας ορίστηκε το καλοκαίρι του 2015 και... και σιγά-σιγά όλα άρχισαν να παίρνουν τον κατήφορο.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας μεταφέρθηκε για τον Ιανουάριο του 2017 (γνωστό και ως μήνα που τα στούντιο «στέλνουν μια ταινία για να πεθάνει») ενώ πρόσφατα η WSJ δημοσίευσε πως η θυγατρική εταιρεία της Paramount, Viacom, αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τις προσδοκίες της για τα έσοδα-ανά-μετοχή της χρονιάς, επειδή «προέκυψε μια ανεπαρκής προγραμματισμένη χρέωση της τάξης των $115εκ. στο κομμάτι του ψυχαγωγικού κινηματογράφου, στο δημοσιονομικό της τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με την αναμενόμενη απόδοση μιας ανέκδοτης ταινίας».

Κοινώς, το «Monster Trucks» κάνει την Paramount να χάνει ήδη λεφτά και μιλάμε για μια ταινία που δεν έχει βγει καν στους κινηματογράφους. Σύμφωνα με το Slate, ο Goodman δεν εργάζεται πια στην Paramount (μα γιατί;), ούτε και ο Bob Bacon, ο επικεφαλής της Paramount Animation που ανέλαβε το «Monster Trucks» (μα, αλήθεια, γιατί;).

Κοιτάξτε, παρ' όλα αυτά, μπορεί το «Monster Trucks» να γίνει τελικά τεράστιο hit στους κινηματογράφους ή, έστω, μια διάσημη cult ταινία. Ένα instant classic, αν θέλετε. Κατά πάσα πιθανότητα τίποτε από αυτά δεν θα συμβεί, αλλά η Paramount μπορεί πάντα να ελπίζει σε ένα θαύμα. Κι ο 4χρονος γιος του Goodman αυτό θα τους έλεγε.