O Denzel Washington επιστρέφει δυναμικά (και πάει καρφί για το τρίτο του Όσκαρ)

O Denzel Washington επιστρέφει δυναμικά (και πάει καρφί για το τρίτο του Όσκαρ)

Δεν είχε εξαφανιστεί και ποτέ, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Denzel Washington δεν ήταν και στην καλύτερη φάση του τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια, μετά το «American Gangster» του 2007, ο βραβευμένος με 2 Όσκαρ ηθοποιός επέλεγε ταινίες που είτε ήταν διασκεδαστικά μέτριες προς καλτ (Eli), είτε κακές (Safe House), είτε «θα την έβαζε το Star Κυριακή βράδυ» (The Equalizer), είτε καλές αλλά υποτιμημένες (Flight).

Με το «The Magnificent Seven», όμως, του παλιού του φίλου Antoine Fuqua (Training Day), το οποίο και βγήκε πριν λίγες ημέρες στις ελληνικές αίθουσες, ο Denzel φαίνεται πως άρχισε, προς μεγάλη χαρά και ανακούφιση όλων μας, να μπαίνει ξανά στον ίσιο δρόμο.

Αυτό όμως που περιμένουμε με πραγματικά μεγάλη ανυπομονησία να δούμε, είναι το «Fences», το οποίο θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες το Δεκέμβριο. Γιατί, αν κρίνουμε από το trailer της ταινίας που κυκλοφόρησε σήμερα, ο Denzel Washington επιστρέφει δυναμικά στις ερμηνείες (αλλά και στο είδος ταινιών) που μας έκαναν να τρελαθούμε μαζί του.

Το «Fences» αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του August Wilson, ενός έργου που είχε κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ το 1987 και κάμποσα βραβεία Tony. Μάλιστα ο Washington έχει κερδίσει ήδη ένα Tony για την ερμηνεία του στη τελευταία αναβίωση του θεατρικού το 2010 στο Broadway. Και όπως φαίνεται, πάει σερί και για ένα αντίστοιχο Όσκαρ.

Το έργο τοποθετείται στο Pittsburgh του 1950 και αφηγείται την ιστορία ενός πρώην αθλητή του baseball που έπαιζε στη Negro league (της ομάδες του επαγγελματικού baseball που αποτελούνταν κυρίως από Αφροαμερικανούς κατά την περίοδο 1920-1950 στην Αμερική), ο οποίος πλέον εργάζεται ως σκουπιδιάρης και προσπαθεί να παρέχει στην οικογένειά του ό,τι χρειάζεται, μέσα σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο για τα φυλετικά δικαιώματα.

Δίπλα στον Denzel Washington βρίσκεται η Viola Davis στο ρόλο της συζύγου του, ένα ρόλο που είχε αναλάβει και στο θεατρικό του 2010.

Η κινηματογραφική μεταφορά του «Fences» αποτελεί ένα όνειρο χρόνων για τον Washington, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία της ταινίας, κάτι που έχει να κάνει από το 2007 και το «The Great Debaters».

Είμαστε τόσο έτοιμοι για την μεγαλειώδη επιστροφή σου Denzel.