Προ ημερησίας για τη διαπλοκή ζήτησε ο Τσίπρας. Μητσοτάκης: Χαίρομαι που επιστρέφετε στον τόπο του εγκλήματος

Προ ημερησίας για τη διαπλοκή ζήτησε ο Τσίπρας. Μητσοτάκης: Χαίρομαι που επιστρέφετε στον τόπο του εγκλήματος
SOOC

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και την διαφθορά κατά τη διάρκεια συζήτησης για την Παιδεία.Είχε προηγηθεί σχετική πρόσκληση Μητσοτάκη κατά την πρωτολογία του στην οποία ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «μερικές φορές τα αίτηματα γίνονται δεκτά».

Δριμύ «κατηγορώ» κατά της διαπλοκής, και σε αυτό το πλαίσιο, κατά του «παλιού πολιτικού συστήματος» και των συστημικών ΜΜΕ, για τη στάση τους με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την Παιδεία, απαντώντας παράλληλα στις «συκοφαντίες, τα ψεύδη και τις θεσμικές εκτροπές της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για οριστική έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, παράλληλα με την προσπάθεια να μπει τέλος στο καθεστώς της διαπλοκής και των παθογενειών των δεκαετιών από τη Μεταπολίτευση και μετά. Δύο προσπάθειες αλληλένδετες, όπως τις παρουσίασε, αφού κατηγόρησε το «παλιό πολιτικό σύστημα» ότι, σε συνεργασία με τα συστημικά ΜΜΕ, πόνταρε διαδοχικά στην «αριστερή παρένθεση» και άρα «στην αποτυχία της χώρας». Δυστυχώς για εκείνους και ευτυχώς για τη χώρα δεν το κατάφεραν, σημείωσε, και εμφανίστηκε αισιόδοξος για γρήγορο κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης -κατηγορώντας τη ΝΔ ότι είναι απέναντι στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης για τα εργασιακά- και για λύση στο ζήτημα του χρέους σύντομα.

Νωρίτερα άλλωστε κατά την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει σε υψηλούς τόνους ότι «δεν θα επιτρέψουμε κάποιοι να καλύψουν τη χώρα στο σκοτάδι», έχοντας αναφέρει ότι «δυστυχώς πλέον το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών μέσων που στηρίζει, απειλεί να καλύψει τα πάντα». «Εμείς ήρθαμε να βάλουμε τέλος σε όλες τις παθογένειες που μας έφεραν έως εδώ» και οι οποίες έχουν αυτουργούς, όπως είπε, τις κυβερνήσεις από τη Μεταπολίτευση και μετά και την «καταστροφική» συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο κ, Μητσοτάκης στη δευτερολογία του ανέβασε τους τόνους και απάντησε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα: «Με κατηγορήσατε ότι δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο. Είχα την δυνατότητα να σπουδάσω σε ένα κορυφαίο αμερικανικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Είμαι σίγουρος ότι και εσείς αν μπορούσατε το ίδιο θα κάνατε, σκληρή δουλειά χρειάζεται. Μη με κατηγορείτε όμως ότι δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο, όταν εσείς στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο. Η δική σας στάση αναδεικνύει την υποκρισία σας».

Αναφερόμενος στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ήδη ζήτησε ο πρωθυπουργός για την διαφθορά και την διαπλοκή, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Τον Μάρτιο του 2016 είχατε ζητήσει συζήτηση για τη διαφθορά και την διαπλοκή. Η συζήτηση αυτή έγινε, και κατά γενική ομολογία υποστήκατε πανωλεθρία. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016 τα δεδομένα έχουν αλλάξει, γιατί τότε δεν υπήρχε Καλογρίτσας, τράπεζα Αττικής, offshore της Αυγής. Χαίρομαι λοιπόν που κάνατε δεκτή την πρότασή μου για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Δημοφιλή