Η Vogue αναβίωσε το "Freedom" του George Michael

Η Vogue αναβίωσε το "Freedom" του George Michael

Πρόκειται για ένα video που άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού μια για πάντα, αφού θεωρείται έως και σήμερα ένα από τα από τα καλύτερα και με τη μεγαλύτερη επιρροή μουσικά βίντεο. Ο Michael, πιστός στον στόχο του να παραμείνει αφανής, έδωσε τη θέση του στα «χρυσά μοντέλα της δεκαετίας του '90» Christy Turlington, Cindy Crawford, Linda Evangelista και Naomi Campbell. Αυτό που ίσως δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ο σκηνοθέτης αυτού του ποπ διαμαντιού είναι ο Ντέιβιντ Φίντσερ, ο οποίος αμέσως μετά τη σκηνοθεσία του«Vogue» της Μαντόνα, είχε όπως φαίνεται μεγάλη έμπνευση.

Φέτος, η επέτειος του υπέροχου αυτού τραγουδιού και του εμβληματικού video που το συνοδεύει, γιορτάζεται με έναν πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο: το remake του με τα supermodel της τωρινής εποχής. Για χάρη της Vogue, οι Adriana Lima, Joan Smalls, Anna Ewers, Irina Shayk, Taylor Hill, και άλλες, ντύθηκαν με τα ωραιότερα ρούχα από τις επιδείξεις για την σεζόν Άνοιξη 2017 και άρχισαν να χορεύουν υπό τους ήχους του “Freedom” στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Θα πρέπει, βέβαια, να είμαστε ειλικρινείς μαζί σας. Το αποτέλεσμα της νέας αυτής εκδοχής του Freedom, όσο και εάν είναι εντυπωσιακό, δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με το πρωτότυπο.

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε; Όπως πολλά πράγματα που αγαπήσαμε από τη δεκαετία του '90, έτσι και το αρχικό video του “Freedom”, είναι ένα και μοναδικό.

Σε αντίθεση με την υπερβολή που εκφράζει το remake της Vogue, όπου πολύβουα μέρη, πανάκριβα ρούχα και εντυπωσιακά σκηνικά εναλλάσσονται με την ταχύτητα του φωτός, στο πρωτότυπο video clip αυτό που συνεχίζει να σαγηνεύει μέχρι και σήμερα είναι η αφοπλιστική απλότητά του. Τα χρυσά μοντέλα της εποχής ντυμένα με λιτά -ή και καθόλου- ρούχα, ένα άδειο σπίτι σχεδόν χωρίς σκηνικά και ένα από τα πιο εθιστικά μουσικά κομμάτια που έχει δημιουργηθεί έως σήμερα.

Με λίγες λέξεις; Η απόλυτη προσωποποίηση της ποπ κουλτούρας.