Ιρακινή γιαγιά «αποκεφάλισε μαχητές του ISIS και μαγείρεψε τα κεφάλια τους» για να εκδικηθεί για την οικογένειά της

Ιρακινή γιαγιά «αποκεφάλισε μαχητές του ISIS και μαγείρεψε τα κεφάλια τους» για να εκδικηθεί για την οικογένειά της

Μια Ιρακινή γιαγιά ισχυρίζεται πως είναι ένα από τα άτομα που φοβούνται περισσότερο οι μαχητές του ISIS, και ότι έχει λάβει προσωπικές απειλές από τον «χαλίφη» της οργάνωσης, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του CNN και άλλων μέσων.

Η Ουαχίντα Μοχάμεντ αλ Τζουμάιλι είναι μια γυναίκα 39 ετών, η οποία υποστηρίζει πως έχει αποκεφαλίσει μαχητές της οργάνωσης και μαγείρεψε τα κεφάλια τους για να εκδικηθεί τους θανάτους μελών της οικογένειάς της.

Τζιχαντιστές σκότωσαν τον δεύτερο σύζυγό της νωρίτερα μέσα στο έτος, ενώ προηγουμένως είχαν σκοτωθεί ο πατέρας και τρεις αδελφοί της.

Είναι γνωστή ως Ουμ Χανάντι και ηγείται μιας πολιτοφυλακής 70 ατόμων στην προσφάτως απελευθερωθείσα πόλη Σιρκάτ, νότια της Μοσούλης (προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Ιράκ).

«Άρχισα να πολεμάω τους τρομοκράτες το 2004, συνεργαζόμενη με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και τον συνασπισμό» λέει. Ως εκ τούτου, τράβηξε πάνω της την προσοχή αυτού που θα γινόταν μετά το τοπικό παρακλάδι της αλ Κάιντα και μετέπειτα το ISIS. «Δέχτηκα απειλές από την κορυφαία ηγεσία του ISIS, περιλαμβανομένου του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι του ίδιου» υποστηρίζει. «Είμαι στην κορυφή των καταζητούμενών τους, πιο πάνω και από τον πρωθυπουργό».

Η ίδια λέει ότι έβαλαν βόμβες σε αυτοκίνητα έξω από το σπίτι της «το 2006, το 2009, το 2010, τρεις φορές το 2013 και το 2014».

Ο πρώτος άνδρας της σκοτώθηκε εν δράσει, η ίδια ξαναπαντρεύτηκε αλλά και ο δεύτερος σύζυγός της σκοτώθηκε, νωρίτερα μέσα στο έτος. Τo ISIS σκότωσε ακόμα τον πατέρα και τρεις αδελφούς της. Επίσης σκότωσαν, πρόσθεσε, τα πρόβατα, τα σκυλιά και τα πουλιά της. «Έξι φορές προσπάθησαν να με δολοφονήσουν. Έχω θραύσματα στο κεφάλι και τα πόδια μου, έσπασαν τα πλευρά μου. Αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να πολεμάω».

Η ίδια υποστηρίζει πως έχει ηγηθεί μαχητών σε πολλές μάχες κατά του ISIS, ενώ ο στρατηγός Τζαμαά Ανάντ, επικεφαλής των δυνάμεων στην επαρχία Σαλαχουντίν, είπε στο CNN πως στην ομάδα της έχουν δοθεί όπλα και οχήματα.

«Τους πολέμησα. Τους αποκεφάλισα. Μαγείρεψα τα κεφάλια τους, έκαψα τα πτώματά τους. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα, μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα μου στο Facebook» καυχιέται. Στην εν λόγω σελίδα βρίσκονται φωτογραφίες με μαχητές, και σε κάποια η ίδια εμφανίζεται με αντικείμενα που φαίνονται να είναι κομμένα κεφάλια. Σε άλλη μία φαίνονται δύο κεφάλια μέσα σε μια χύτρα, ενώ σε μια τρίτη φαίνεται να στέκεται ανάμεσα σε καμμένα πτώματα. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, δεν μπορεί να εξακριβωθεί εάν οι φωτογραφίες αυτές είναι αυθεντικές ή προϊόντα μοντάζ.

Έχει δύο κόρες, 22 και 20 ετών, οι οποίες είναι εκπαιδευμένες και έτοιμες να πολεμήσουν, αλλά προς το παρόν φροντίζουν τα παιδιά τους- εγγόνια της.

Δημοφιλή