«Είτε είμαι ψυχοπαθής, είτε είμαι εσύ»: Έρχεται το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της Amanda Knox

«Είτε είμαι ψυχοπαθής, είτε είμαι εσύ»: Έρχεται το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της Amanda Knox
Amanda Knox sits alone before being interviewed on the set of ABC's
Andrew Kelly / Reuters
Amanda Knox sits alone before being interviewed on the set of ABC's

Την 1η Νοεμβρίου κλείνουν 9 χρόνια από τον θάνατο της 21 ετών- τότε- Βρετανής φοιτήτριας Meredith Kercher, στην Περούτζια της Ιταλίας. Ο θάνατός της έγινε επίκεντρο των ΜΜΕ και οδήγησε σε μία πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενη την Amanda Knox, μία 20χρονη φοιτήτρια από το Σιάτλ, η οποία ήταν συγκάτοικος της Kercher.

Η Knox κατηγορήθηκε ότι σκότωσε την συγκάτοικό της με την βοήθεια του συντρόφου της (διάρκειας 5 ημερών), Raffaele Sollecito και του Rudy Guede, και τελικά αθωώθηκε.

Λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που δόθηκε στην υπόθεση, και μέρος της οποίας υποπτευόμαστε οφείλεται στο γεγονός ότι η Amanda Knox είναι μία πολύ όμορφη γυναίκα, η υπόθεσή της έχει γίνει ήδη ταινία, η ίδια έχει συμμετάσχει σε πολλές συνεντεύξεις και η ίδια έχει γράψει τα απομνημονεύματά της.

Φέτος, ένα νέο ντοκιμαντέρ για την υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο, το οποίο θα προβληθεί στο Netflix. Το ντοκιμαντέρ των Rod Blackhurst και Brian McGinn, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Netflix σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου και προσφέρει, όπως αναφέρει η HuffPost, προσφέρει μία οπτική η οποία δεν έχει τόσο συναισθηματικές πτυχές.

Το ντοκιμαντέρ φιλοδοξεί να προσφέρει μία πιο νηφάλια παρουσίαση των γεγονότων, καθώς και κάποιες λογικές εξηγήσεις γύρω από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε. Επιπλέον, προσφέρει μία ματιά στην Knox, η οποία εντυπωσίασε τους σκηνοθέτες με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εμπειρία της.

«Υπήρχαν εκείνοι που πίστευαν στην αθωότητά μου και εκείνοι που πίστευαν στην ενοχή μου. Δεν υπήρχε κάτι ενδιάμεσο. Και αν είμαι ένοχη σημαίνει ότι είμαι η απόλυτη φιγούρα που πρέπει να φοβάται κανείς γιατί δεν μου φαίνεται. Από την άλλη, αν είμαι αθώα, σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί σε όλους. Και αυτός είναι ο εφιάλτης όλων, είτε είμαι ψυχοπαθής μέσα σε ένα σώμα πρόβατου, είτε είμαι εσείς», αναφέρει στο τρέιλερ η Knox, που πλέον στα 29 της χρόνια εργάζεται ως υπέρμαχος όσων έχουν καταδικαστεί άδικα.

Όπως ανέφερε ο McGinn στην HuffPost, την απάντηση αυτή την έδωσε η Knox όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν τόσο πολύ. Ο ίδιος επίσης σχολίασε ότι του έκανε εντύπωση η ικανότητα της Knox να αφηγείται την εμπειρία της έχοντας μία τόσο αποστασιοποιημένη συμπεριφορά, η οποία ήταν και ένας από τους λόγους που οδήγησε την αστυνομία να την υποπτευθεί.

*Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου στο Netflix.