Νομικός εκπρόσωπος Alpha: Οι κάμερες έχουν καταγράψει πλήθος παραβάσεων στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Νομικός εκπρόσωπος Alpha: Οι κάμερες έχουν καταγράψει πλήθος παραβάσεων στο διαγωνισμό για τις άδειες
Eurokinissi

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ο νομικός εκπρόσωπος του Alpha, Παναγιώτης Λαζαράτος, υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες περιέχει πλήθος παραβάσεων, οι οποίες, όπως είπε ο ίδιος, έχουν καταγραφεί από όλες στις κάμερες παρακολούθησης του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο κ. Λαζαράτος είπε ότι αφού ανέλυσε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οφείλει να παρέμβει άμεσα και αυτεπάγγελτα η εισαγγελική αρχή. Προσέθεσε πως εστάλη ήδη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία αναφέρονται όλα -και η στάση του Καλογρίτσα και οι μηδενικές προσφορές του Σαββίδη, όπως τόνισε.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λαζαράτος τον προέτρεψε να δει το υλικό από τις κάμερες του διαγωνισμού και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη διακοπή του «διαγωνισμού-εκτρώματος», καθώς, όπως εκτίμησε, κάθε λεπτό που αδρανεί «κάνει κακό και στην ελληνική Δημοκρατία και στην κυβέρνησή του».

Κινητά, τάμπλετ, φωτογραφικές μηχανές

Όπως υπογράμμισε στην εισαγωγή του ο κ. Λαζαράτος, στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται οι υποψήφιοι υπερθεματιστές να έχουν μαζί τους ηλεκτρονικό εξοπλισμό, δηλαδή κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, φωτογραφικές μηχανές, κ.α, ακόμα κι αν είναι ανενεργά. Μάλιστα προβλέπεται ότι κατά την προσέλευση των υποψηφίων στην είσοδο θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος για να δουν αν κάποιος έχει μαζί του ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητό ή ότιδήποτε άλλο που θα του επέτρεπε την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο ή με κάποιον μέσα στη ΓΓΕΕ.

Παρ’ όλ’ αυτά, η πραγματικότητα από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας είναι διαφορετική.

Ο κ. Λαζαράτος ανέφερε ότι η κάμερα 001 που βρίσκεται στην πύλη εισόδου της ΓΓΕΕ έχει καταγράψει τα πάντα κατά την προσέλευση τόσο των μελών της επιτροπής του διαγωνισμού, όσο και των υποψηφίων.

Ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου κατήγγειλε 48 περιστατικά που καταγράφηκαν από τη συγκεκριμένη κάμερα και αποδεικνύουν ότι οι έλεγχοι ήταν πλημμελείς ή ανύπαρκτοι, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να μπαινοβγαίνουν στο κτίριο του ΓΓΕΕ χωρίς να γίνεται κανείς απολύτως έλεγχος, παρά το γεγονός ότι η κόκκινη ένδειξη στην πύλη ασφαλείας άναβε, δίνοντας σήμα ότι κάποιος περνά έχοντας πάνω του αντικείμενα που δεν έπρεπε να έχουν.

Στην τουαλέτα συνοδεία αστυνομικού

Ανέφερε επίσης ένα περιστατικό που κατέγραψαν οι κάμερες σε έναν όροφο της Γενικής Γραμματείας, όπου οι τουαλέτες ήταν τρεις.

«Οι τουαλέτες ήταν μία για τον έναν υποψήφιο, μία για τον άλλο και αυτή των ΑΜΕΑ για τους αστυνομικούς. Σε έναν όροφο όμως κάτι συνέβαινε από τις 05:51 το πρωί. Σε αυτόν τον όροφο δεν φαίνεται καθόλου η πόρτα. Οι αστυνομικοί σε συγκεκριμένες βάρδιες καταγράφηκαν να επισκέπτονται μόνο την τουαλέτα ενός συγκεκριμένου υποψηφίου και όχι τη δική τους ή άλλου υποψηφίου», είπε ο κ. Λαζαράτος και πρόσθεσε:

«Την ίδια τουαλέτα επισκέπτονται συγκεκριμένοι υπάλληλοι συχνά. Όλες οι επισκέψεις των αστυνομικών σε λάθος τουαλέτες έχουν καταγραφεί την 1/9/2016. Ο αστυνομικός πάει στην τουαλέτα αρχηγού αποστολής και λίγα δευτερόλεπτα μετά μπαίνει ο αρχηγός αυτός στην τουαλέτα που βρισκόταν ο αστυνομικός. Στις 01:22 περνά άλλος αστυνομικός από έξω και φεύγει. Στις 01:20:47 φεύγει ο αστυνομικός από την τουαλέτα, σκύβει για να μην τον δει η κάμερα, αλλά λίγο αργότερα την κοιτάει και φεύγει».

Ο κ. Λαζαράτος είπε πως μέσα στην τουαλέτα επί 40 δευτερόλεπτα παρέμεινε ένας αστυνομικός με αρχηγό μία από τις αποστολές, ο οποίος πήρε τελικά τηλεοπτική άδεια.

ΓΓΕΕ: Αστειότητες οι υποτιθέμενες αποκαλύψεις - βόμβα

Για αστειότητες κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε ανακοίνωση για τις «υποτιθέμενες αποκαλύψεις - βόμβα» του εκπροσώπου του Star και του Alpha. Όπως αναφέρει τα όσα ειπώθηκαν «ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες».

«Η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο. Τα όσα ακούστηκαν σήμερα προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Star)

Δημοφιλή