Πώς ένας πρόσφυγας από τη Συρία κατάφερε να σώσει τον γάμο ενός ζευγαριού στον Καναδά;

Πώς ένας πρόσφυγας από τη Συρία κατάφερε να σώσει τον γάμο ενός ζευγαριού στον Καναδά;

Είναι ο εφιάλτης που καμία νύφη δεν θέλει να βιώσει στο γάμο της. Όταν το φερμουάρ στο νυφικό έσπασε, η Jo Du κόντεψε να πάθει νευρικό κλονισμό. Ελάχιστες ώρες πριν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, βρέθηκε σε μια εξαιρετικά άβολη κατάσταση.

Ευτυχώς για νεαρή, στη διπλανή πόρτα υπήρχε ως άλλος «από μηχανής θεός» ένας ράφτης, έτοιμος να διορθώσει το πρόβλημα που προέκυψε και η ηρεμία να επανέλθει στο σπίτι της νύφης.

Η εν λόγω ιστορία εκτυλίχθηκε στον Καναδά με πρωταγωνιστή ένα ράφτη πρόσφυγα από το Χαλέπι της Συρίας. Ο λόγος για τον Ibrahim Halil Dudu ο οποίος έφθασε στον Καναδά λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν και έγινε δεκτή η αίτηση ασύλου που κατέθεσε.

Δεν μιλάει καθόλου καλά αγγλικά, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε στιγμή να «σώσει τον γάμο», όταν συγγενείς της νύφης χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού όπου ο ίδιος και η οικογένειά του φιλοξενούνται για να ζητήσουν παραμάνες.

«Ήμουν τόσο χαρούμενος. Θέλω να βοηθήσω μέσα από την καρδιά μου τους Καναδούς» πρόσθεσε ο Ibrahim, ο οποίος εξασκούσε για 28 χρόνια το επάγγελμα της ράφτη μέχρι να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα του λόγω της εμφύλιας σύρραξης που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011

«Μέσα σε λίγα λεπτά έραψε το νυφικό τόσο καλά που δεν υπήρχε καμία διαφορά με το πώς αυτό ήταν πριν από τη ζημιά» θυμάται η φωτογράφος Lindsay Coulter που απαθανάτισε το γεγονός.

«Ο Καναδάς είναι πλέον η πατρίδα μου»

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο CTV News, ήθελε να βοηθήσει, καθώς «ο Καναδάς είναι πλέον η πατρίδα μου».

«Ήμουν τόσο χαρούμενος. Θέλω να βοηθήσω μέσα από την καρδιά μου τους Καναδούς». Εξασκούσε για 28 χρόνια το επάγγελμα της ράφτη μέχρι να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα του λόγω της εμφύλιας σύρραξης που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011.

Η 26χρονη φωτογράφος μοιράστηκε την ιστορία αυτή με τους διαδικτυακούς της «φίλους» στο Facebook και τα likes έπεσαν βροχή. Στο κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες, η Coulter καλεί τους Καναδούς να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια που γίνεται για την υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τη Συρία.

Δημοφιλή