Γνωρίστε τη Stephanie Kurlow, την πρώτη Μουσουλμάνα μπαλαρίνα με χιτζάμπ

Γνωρίστε τη Stephanie Kurlow, την πρώτη Μουσουλμάνα μπαλαρίνα με χιτζάμπ

Η Stephanie Kurlow φόρεσε την πρώτη της τουτού όταν ήταν 2 χρονών. Φόρεσε την πρώτη της χιτζάμπ όταν ήταν 9. Όταν η Kurlow προσηλυτιστικέ στο Ισλάμ μαζί με την οικογένειά της πριν από εννέα χρόνια, φοβόταν πως τα πιστεύω της δε θα μπορούσαν ποτέ να συνδυαστούν με το καλλιτεχνικό της πάθος.

Τώρα, στα 14 της, οι φόβοι της Kurlow έχουν εξαφανιστεί. Η νεαρό χορεύτρια ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη επαγγελματίας μπαλαρίνα στον κόσμο που θα φορά χιτζάμπ.

Σε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν σε ένα στούντιο χορού στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, γίνεται εντελώς ξεκάθαρο πως η Kurlow έχει καταφέρει να συνδυάσει μια χαρά την πίστη της και το ταλέντο της. Στις φωτογραφίες βλέπουμε την Kurlow, της οποίας οι γονείς έχουν καταγωγή από Αυστραλία και Ρωσία, μέσα σε μια εντυπωσιακή μπλε τουτού και ασορτί χιτζάμπ, να ποζάρει γεμάτη χάρη και πειθαρχία. Δεν είναι οι συνηθισμένες φωτογραφίες μπαλέτου που βρίσκει κάποιος στα περιοδικά και στα κοινωνικά δίκτυα, είναι φωτογραφίες που μας δίνουν μια κλεφτή ματιά στο πιο δεκτικό και πολυπολιτισμικό μέλλον του χορού.

Όταν η Kurlow ξεκίνησε να φορά χιτζάμπ, δεν μπορούσε να βρει μια σχολή μπαλέτου που θα της επέτρεπε να φορά τη μαντίλα της κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αντί να τα παρατήσει, ξεκίνησε μια crowdfunding καμπάνια για να συγκεντρώσει χρήματα για την αυστηρή, ιδιωτική διδασκαλία που θα της παρείχε τα εφόδια που χρειαζόταν για να γίνει η πρώτη Μουσουλμάνα μπαλαρίνα με χιτζάμπ στον κόσμο.

Σχεδόν 700 άνθρωποι έδωσαν χρήματα για να γίνει το όνειρό της πραγματικότητα, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν το ποσό των, περίπου, $7.000.

Και, σαν καλή μπαλαρίνα, η Kurlow το έκανε να φαίνεται εξαιρετικά εύκολο. «Πιστεύω πως είναι πολύ cool και εντυπωσιακό το γεγονός πως οι μπαλαρίνες δεν δείχνουν ποτέ τον πόνο που βιώνουν», είπε σε μια συνέντευξή της στο CNN. «Μπορεί να αιμορραγούμε μέσα στα παπούτσια μας, αλλά δε θα δείξουμε ποτέ πόνο».

Η Kurlow εμπνεύσθηκε από την πρωτοπόρο του μπαλέτου Misty Copeland και την Μουσουλμάνα αθλήτρια της άρσης βαρών Amna Al Haddad, η οποία φορά επίσης χιτζάμπ, και ελπίζει η ιστορία της να εμπνεύσει με τη σειρά της και άλλα κορίτσια που νιώθουν αποκομμένα από τα όνειρά τους εξαιτίας της θρησκείας τους, της εθνικότητάς τους ή του κοινωνικού τους περίγυρου. Σχεδιάζει μια μέρα να ανοίξει τη δική της σχολή μπαλέτου η οποία θα επικεντρώνεται συγκεκριμένα σε νέα παιδιά όλων των εθνικοτήτων.

«Αυτή η σχολή θα έχει ειδικά προγράμματα και συγκεκριμένες θρησκείες, ομάδες υποστήριξης για τους νέους και για τους ανθρώπους που προέρχονται από διασπασμένες κοινότητες», λέει για τη LaunchGood καμπάνια της. «Θα παρέχω στις μελλοντικές γενιές μας μια ευκαιρία να εκφράσουν και να θεραπεύσουν τους εαυτούς τους και τους άλλους, μέσα από υπέροχη τέχνη και δημιουργικότητα».

Η Kurlow, που είναι ακόμα έφηβη, παραμένει απτόητη απέναντι στη γενικότερη αποδοκιμασία που λαμβάνει μέχρι και σήμερα, τόσο από την κοινότητα των Μουσουλμάνων όσο και από τη κοινότητα του μπαλέτου. «Μου ρίχνουν αυτά τα βλέμματα ή ψιθυρίζουν πίσω από τη πλάτη μου πως δεν μπορώ να τα καταφέρω και κάποιοι από τον κόσμο του μπαλέτου με προσέχουν μόνο λόγω των ρούχων που φοράω και των πεποιθήσεών μου», λέει στη Sydney Morning Herald. «Αλλά αυτό (ο χορός) σημαίνει τα πάντα για μένα. Πιστεύω πως μπορώ να φέρω τους ανθρώπους κοντά μέσω του χορού και να εμπνεύσω κάποιους νέους ανθρώπους από διαφορετικές φυλές». Αν αυτή η μπαλαρίνα είναι τόσο επίμονη και αποφασισμένη από τόσο νεαρή ηλικία, ανυπομονούμε να δούμε τα απαρχαιωμένα πρότυπα που θα καταρρίψει στο μέλλον.

Είμαστε μαζί σου Kurlow, δείξε τους τι μπορείς να κάνεις.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στη HuffPost US.

Δημοφιλή