Με άλογα και αγροτικά η πορεία διαμαρτυρίας που κάνει το «Καραβάνι της Υγείας» στην Αττική

Με άλογα και αγροτικά η πορεία διαμαρτυρίας που κάνει το «Καραβάνι της Υγείας» στην Αττική
Eurokinissi

Από τα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ ξεκίνησε νωρίς το πρωί το «Καραβάνι της Υγείας» και περνώντας από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» που βρίσκονται στην λεωφόρο Μεσογείων, προχώρησε στην Βασιλίσσης Σοφίας, περνώντας από τα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρας» «Ιπποκράτειο», «Αρεταίειο», ΝΜΤΣ, «Αιγινίτειο», «Ευαγγελισμός».

Γιατροί και εργαζόμενοι μεταξύ άλλων, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας. Για «διατεταγμένη υπηρεσία με σαφή προσανατολισμό», «μικροκομματικές τακτικές λασπολογίας» και «προβολή και διάδοση ανακριβειών» κατηγορεί την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ σημειώνοντας, ότι «η εκκωφαντική σιωπή της τα προηγούμενα χρόνια είναι τουλάχιστον ένοχη».

Η πορεία των εργαζομένων κατέληξε στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας, μέσω της Πανεπιστημίου και Γ’ Σεπτεμβρίου.

Την πορεία ξεκινούσαν δύο άλογα, μηχανές και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και, όπως λένε οι εργαζόμενοι, με αυτό τον τρόπο θέλουν να αναδείξουν τα προβλήματα διακομιδής των ασθενών.

Στην είσοδο του υπουργείου γιατροί και εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί, στο πλαίσιο τετράωρης στάσης εργασίας, τοποθέτησαν συρματόπλεγμα και ανάρτησαν πανό που έγραφε, «Ματώνουν το ΕΣΥ».

Γιατροί και εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.

ΠΟΕΔΗΝ

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή