6 πράγματα που δεν πρέπει να αλλάξετε ποτέ για τον/την σύντροφό σας

6 πράγματα που δεν πρέπει να αλλάξετε ποτέ για τον/την σύντροφό σας
Shutterstock / Pressmaster

Υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να στοχεύουν όλοι όταν ψάχνουν για αγάπη και αυτό είναι να βρουν κάποιον που θα τους αγαπά και θα τους αποδέχεται για αυτό που είναι.

Εάν συμβιβαστείτε για κάτι λιγότερο, μάλλον θα απογοητευτείτε. Σύμβουλοι γάμου και ειδικοί σε θέματα σχέσεων μοιράζονται μαζί μας 6 πράγματα τα οποία δεν πρέπει να νιώθετε αναγκασμένοι να αλλάξετε για τον/την σύντροφό σας.'

1. Την σχέση σας με τους φίλους και την οικογένειά σας

Εάν ο/η σύντροφός σας σας αγαπά θα κάνει έστω μία μικρή προσπάθεια να συμπαθήσεις τους φίλους και την οικογένειά σας, αναφέρει ο Christine Wilke, μία σύμβουλος γάμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κάνει γκριμάτσες και μούτρα όταν πρόκειται να περάσετε τα Χριστούγεννα στο σπίτι των δικών σας και δεν θα είναι σαρκαστικός όταν θα μιλάτε για τους φίλους σας.

«Δεν μπορείτε να παρατήσετε τις φιλίες και τις σχέσεις σας με τα μέλη της οικογένειάς σας για χάρη του/της συντρόφου σας. Θα είναι δύσκολο να έχετε πραγματικές σχέσεις αν σας βάζει να διαλέγετε πλευρές», αναφέρει.

2. Τις ατέλειές σας

Όλοι έχουμε αρνητικά σημεία. Όλοι έχουμε μοναδικές ατέλειες που διαμορφώνουν και καθορίζουν τη ζωή μας. Κάποιος που αξίζει τον χρόνο και την ενέργειά σας θα βρει έναν τρόπο να αγαπήσει κάθε κομμάτι σας, μαζί και τις ατέλειές σας, αναφέρει η Bets y Ross, ψυχοθεραπεύτρια.

«Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ότι πρέπει να είναι συνέχεια τέλειος», τονίζει.

3. Τις αξίες σας

Στο ταξίδι για την αναζήτηση μίας ποιοτικής σχέσης δεν πρέπει να ξεχνάτε τις προσωπικές σας αξίες ζωής. Η πραγματική αγάπη είναι προνόμιο όσων μένουν πιστοί σε αυτά που πιστεύουν.

«Το να προσπαθείς να είσαι κάποιος άλλος για χάρη του συντρόφου σου είναι πολύ κουραστικό. Μακροπρόθεσμα δεν είναι ρεαλιστικό. Συγκεκριμένα, με το να αλλάζετε ή να συμβιβάζεστε, δεν είναι ένας δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε», λέει η Kira Gould. Αλλάζοντας θέση σε σοβαρά θέματα όπως είναι ο αυτοσεβασμός, η οικογένεια, η αξιοπιστία ή η πνευματικότητα, ώστε να ταιριάζουν με του/της συντρόφου σας θα σας οδηγήσει στο να νιώθετε πικρία και τελικά, μπορεί να χαλάσει την σχέση σας.

4. Τους στόχους που έχετε θέσει στη ζωή σας

Οι στόχοι που είχατε πριν γνωρίσετε τον/την σύντροφό σας δεν πρέπει να αλλάξουν επειδή τώρα είστε ζευγάρι. Σίγουρα, πλέον θα έχετε κάποια κοινά όνειρα και σκέψεις για το μέλλον, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν τους προσωπικούς σας στόχους. Όπως αναφέρει και η Amy Kipp, οικογενειακή θεραπεύτρια, οι στόχοι πρέπει να είναι συνοδευτικοί και όχι ανταγωνιστικοί.

5. Τις αξίες που σας κάνουν μοναδικούς

Πριν σας συστήσει κάποιος φίλος σας, τι έχει να πει για εσάς; Μήπως ότι είστε ευγενικοί και σκέφτεστε τους άλλους; Πόσο χιούμορ έχετε; Όποιο κι αν είναι αυτό το χαρακτηριστικό που σας καθιστά μοναδικούς, μην το χαλάσετε για μία σχέση, λέει η Marni Feuerman, οικογενειακή θεραπεύτρια και σύμβουλος γάμου.

«Εάν σας λένε όλοι ότι έχετε ένα θετικό χαρακτηριστικό που είναι μοναδικό, μην το αλλάξετε επειδή σε αρέσει σε έναν άνθρωπο», τονίζει.

6. Τα πράγματα με τα οποία είστε παθιασμένοι

Σας αρέσει να κολυμπάτε ή να κάνετε εθελοντική εργασία για φιλανθρωπικές οργανώσεις. Στην αρχή κάθε σχέσης οι προτεραιότητες μπορεί να αλλάξουν, αφού περνάτε πολύ χρόνο μαζί. Παρ' ολ' αυτά δεν πρέπει να εγκαταλείψετε όλα όσα αγαπάτε να κάνετε, αναφέρει η Debra Campbell, ψυχολόγος.

«Ο/ Η σύντροφός σας μπορεί να είναι ο έρωτας της ζωής σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τις υπόλοιπες αγάπες της ζωής σας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.