«Λουκέτο» στο 8ο Δημοτικό Μυτιλήνης για να μην παρευρεθούν προσφυγόπουλα στα μαθήματα

«Λουκέτο» στο 8ο Δημοτικό Μυτιλήνης για να μην παρευρεθούν προσφυγόπουλα στα μαθήματα
Sooc

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης έκλεισαν γονείς που πληροφορήθηκαν ότι από την Δευτέρα στο σχολείο θα πηγαίνουν και πέντε παιδιά προσφύγων. Αντιδράσεις έχουν προκληθεί και από το 9ο, 11ο και 15ο Δημοτικό Σχολείο, στα οποία θα παρευρίσκονται από αυτή την εβδομάδα δέκα ακόμα προσφυγόπουλα.

Υπενθυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο Ωραιόκαστρο, με τον Σύλλογο Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου να προειδοποιεί με κατάληψη σε περίπτωση που προσφυγόπουλα μοιραστούν τις σχολικές αίθουσες με τα παιδιά τους. Κύριος φόβος τους ήταν, σύμφωνα με τους ίδιους, η μετάδοση ασθενειών, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα παιδιά είναι εμβολιασμένα.

Σύμφωνα με το LesvosNews, τα παιδιά προσφύγων στην Μυτιλήνη είναι επίσης εμβολιασμένα και έχουν βιβλιάρια υγείας. Εκτός όμως από τις μεταδοτικές ασθένειες, οι γονείς ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για το συγκεκριμένο γεγονός.

Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι θα προστατέψει τα δικαιώματα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, τονίζοντας ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά, με βάση πάντα τα προγράμματα εμβολιασμών στις δομές φιλοξενίας.

Δημοφιλή