Το τέλος των ...καλών σχέσεων του Μητσοτάκη με τον Τσίπρα: «Να μου μιλάς στον πληθυντικό όπως σου μιλάω εγώ»

Το τέλος των ...καλών σχέσεων του Μητσοτάκη με τον Τσίπρα: «Να μου μιλάς στον πληθυντικό όπως σου μιλάω εγώ»
(Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
(Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
Pacific Press via Getty Images

Η πολύωρη και θυελλώδης συνεδρίαση της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή μόλις έχει τελειώσει. Οι δημοσιογράφοι πλησιάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητούν ενα σχόλιό του. «Νομίζω μάθατε πολλά καινούρια από μένα και τίποτε καινούριο από τον πρωθυπουργό», τους απάντησε και πρόσθεσε: «Μια από τα ίδια. Απαντήσεις σε αυτά που έθεσα δεν πήρα όπως είδατε».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και τα σχόλια των περισσότερων γαλάζιων βουλευτών κατα την αποχώρηση τους τα μεσάνυχτα από το Κοινοβούλιο.

Οι περισσότεροι μάλιστα δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ υιοθέτησε μια πιο σκληρή και επιθετική τακτική, απαντώντας έτσι εμμέσως και σε όσους τον επέκριναν - κατά την προηγούμενη συζήτηση για την Παιδεία - ότι δεν σηκώνει το γάντι και δεν απαντά ακόμα κα ιστός προσωπικές προκλήσεις.

Ικανοποίηση υπάρχει και στο στην ο επιτελείο της ΝΔ κυρίως για το γεγονός ότι η εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας συμπαγούς και ενθουσιώδους πτέρυγας, με βουλευτές που αυτή τη φορά όχι μόνο "γέμισαν" τα βουλευτικά έδρανα, αλλά συμμετείχαν με ενεργό τρόπο και στη συζήτηση.

«Αυτή τη φορά ο κ.Μητστοτάκης είχε την εικόνα εν αναμονή Πρωθυπουργού» ήταν το σχόλιο βουλευτή της ΝΔ στο περιστύλιο της Βουλής σε ένα από τα αμέτρητα πηγαδάκια, την ίδια ώρα που - όπως σχολίαζαν άλλοι γαλάζιοι βουλευτές - ο Αλέξης Τσίπρας «βρέθηκε εγκλωβισμένος ανάμεσα στον εκνευρισμό και τα ψέματα».

Συνεργάτες του Πρόεδρου της ΝΔ σημείωναν με νόημα ότι το μήνυμα που εστάλη ήταν μια ξεκάθαρη ανοιχτή πρόκληση - πρόσκληση προς την κυβερνητική παράταξη για εκλογές εδώ και τώρα, την ίδια ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε απο το βήμα της Βουλής ότι «θα συνεχίσω με όλους τους Έλληνες, ενωμένους, γιατί οι πολίτες που σας ψήφισαν δεν φταίνε για τα ψέματα και τις αποτυχίες σας».

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι το άλλοτε "προνομιακό" πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ - αυτό της διαπλοκής και της διαφθοράς - κατέρρευσε, με τον Πρωθυπουργό απολογούμενος να αποφεύγει να πει το παραμικρό όταν ο πρόεδρος,της ΝΔ τον προκάλεσε ανοιχτά για όσα συνέβησαν στην περίπτωση Καλογρίτσα και τον εφοπλιστή Καραγεώργη.

Μάλιστα, οι συνεργάτες του κ.Μητσοτάκη θεωρούν ότι επρόκειτο για μια απόλυτη και ξεκάθαρη επικράτηση τόσο στην ουσία όσο και στις εντυπώσεις, ενώ σχολίαζαν με νόημα τον εκνευρισμό του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την απάντηση που πήρε, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ - σε έντονο ύφος - του ζήτησε να του απευθύνεται στον πληθυντικό και όχι στον ενικό...

Δημοφιλή