Βαρουφάκης για Στουρνάρα: Ήταν υποχρεωμένος να στηρίξει το κυβερνητικό σχέδιο για απομείωση του χρέους

Βαρουφάκης για Στουρνάρα: Ήταν υποχρεωμένος να στηρίξει το κυβερνητικό σχέδιο για απομείωση του χρέους
Sooc

Απάντηση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα, έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με δήλωσή του στην «RealNews».

«Παραδίδω τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος μας κρίνει όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διοικητής της ΤτΕ είχε κατηγορήσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ τον κ. Βαρουφάκη, λέγοντας ότι είναι ο «κύριος υπεύθυνος για το ότι η ΕΚΤ έπαψε να δέχεται στις 4 Φεβρουαρίου του 2015 τα ελληνικά ομόλογα, καθώς πήγε και είπε ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας». «Τους έπεισε ότι δεν υπάρχει γυρισμός», είχε προσθέσει.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε την στρατηγική που είχε τότε ακολουθήσει λέγοντας:

«Ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί. Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους. Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους. Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

Δημοφιλή