Είναι ψυχοπαθής όποιος απολαμβάνει το τζιν τόνικ και τον σκέτο καφέ;

Είναι ψυχοπαθής όποιος απολαμβάνει το τζιν τόνικ και τον σκέτο καφέ;
Vodka lime with ice in rocks glass on black background including clipping path
unalozmen via Getty Images
Vodka lime with ice in rocks glass on black background including clipping path

Τον προηγούμενο μήνα ο βρετανικός κίτρινος Τύπος γέμισε με δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν ότι «όποιος απολαμβάνει να πίνει τζιν τόνικ είναι ψυχοπαθής». Ψυχοπαθής υποτίθεται πως είναι ακόμα οποιοσδήποτε λατρεύει την γεύση του σκέτου καφέ.

Τα δημοσιεύματα επικαλούνταν μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Ίνσμπουργκ της Αυστρίας που διενεργήθηκε πάνω σε 1.000 άτομα. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι οι άνθρωποι που τείνουν να επιλέγουν πικρά ποτά, παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που έχουν συνήθως οι ψυχοπαθείς, δηλαδή είναι απόμακροι, ψυχροί και αδυνατούν να συμπονέσουν τους άλλους. Ακόμα χειρότερα, ορισμένοι επέδειξαν και σημάδια ότι είναι σαδιστές, δηλαδή όχι μόνο δεν επηρεάζονται από τα συναισθήματα των γύρω τους, αλλά απολαμβάνουν τον πόνο του άλλου.

Σύμφωνα όμως με τον Guardian, η έρευνα, η οποία είναι αρκετά παλιότερη, δεν είχε καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Οι ερευνητές είχαν πράγματι ρωτήσει τους συμμετέχοντες για τις γευστικές τους προτιμήσεις και στην συνέχεια τους πέρασαν από τεστ προσωπικότητας, χωρίς όμως να διαπιστωθεί η παραπάνω σύνδεση.

Τα άτομα που έτειναν να είναι ψυχοπαθείς προτιμούσαν πράγματι τα πικρά ποτά και τρόφιμα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι εάν κάποιος αρέσκεται σε ένα πικρό ποτό, όπως ο σκέτος καφές, είναι ψυχρός και άπονος. Μια γενική προτίμηση όμως γενικότερα στην πικρή γεύση ίσως να πρέπει να σας κάνει να ανησυχήσετε (αν παραμείνατε ασυγκίνητοι, τα πράγματα είναι σοβαρά).