Μυστήριο με τον θάνατο Βρετανού συνωμοσιολόγου στην Πολωνία. Είχε προειδοποιήσει για την ενδεχόμενη θανάτωσή του

Μυστήριο με τον θάνατο Βρετανού συνωμοσιολόγου στην Πολωνία
Facebook/Max Spiers

Μυστήριο περιστρέφεται γύρω από τον θάνατο ενός 39χρονου υποστηριχτή θεωριών συνωμοσίας από την Βρετανία. Ο άνδρας, που ήταν απολύτως υγιής, βρέθηκε νεκρός σε καναπέ ξενοδοχείου στην Πολωνία από «παθολογικά αίτια», σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό που παρέλαβε την σορό του. Οι φίλοι του ωστόσο ισχυρίζονται ότι δηλητηριάστηκε και οι αρχές απέρριψαν το αίτημα διεξαγωγής ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο Μαξ Σπαίερς από το Καντέρμπερι της κομητείας του Κεντ στην Αγγλία είχε αποκτήσει μεγάλη φήμη τα τελευταία χρόνια λόγω των διαφόρων θεωριών συνωμοσίας που υποστηρίζει σχετικά με την συγκάλυψη θεάσεων ΑΤΙΑ και επαφής με εξωγήινους. Ακόμα, ένα διάστημα που διέμενε στις Ηνωμένες Πολιτείες, φημολογείται ότι είχε ψάξει «βαθιά» σε ορισμένες υποθέσεις και είχε μια λίστα με ονόματα πολιτικών και ανθρώπων από την βιομηχανία του θεάματος που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο σε αυτές. Δεν σχετίζονταν όλες οι υποθέσεις με εμφανίσεις ΑΤΙΑ.

Διαβάστε ακόμα:

  • E-mails της εκστρατείας της Κλίντον για ΑΤΙΑ και εξωγήινους διέρρευσε το WikiLeaks

Ο 39χρονος βρισκόταν το τελευταίο διάστημα στην Βαρσοβία, καθώς είχε εμφανιστεί σε ένα συνέδριο στο οποίο μίλησε για τις διάφορες θεωρίες του. Μαζί του βρισκόταν και η συγγραφέας Μαντλίν Νάμρο. Το ταξίδι του όμως είχε πάρει μια περίεργη τροπή και ο ίδιος φαίνεται να φοβόταν για την ζωή του. Λίγες μέρες πριν βρεθεί νεκρός στον καναπέ του δωματίου στο οποίο διέμενε είχε στείλει το εξής μήνυμα στην μητέρα του, Βανέσα: «Εάν μου συμβεί κάτι, διερεύνησέ το».

Οι γιατροί στην Πολωνία δεν παρείχαν καμία πληροφορία στην οικογένειά του μετά τον θάνατό του, πέρα από το γεγονός ότι πέθανε από παθολογικά αίτια. Το Νοσοκομείο αρνείται μάλιστα να δώσει στοιχεία για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, γιατί η μητέρα του δεν διαθέτει την... γραπτή συγκατάθεσή του, γεγονός αδύνατο αν αναλογιστεί κανείς την κατάστασή του. Ακόμα, απορρίφθηκε το αίτημα για διεξαγωγή ιατροδικαστικής έρευνας, παρόλο που ο άνδρας ήταν μόλις 39 ετών και απολύτως υγιής.

Οι φίλοι του ισχυρίζονται ότι ο Σπάιερς πιθανότατα δηλητηριάστηκε από μυστικούς πράκτορες της βρετανικής, πολωνικής ή αμερικανικής κυβέρνησης για τις αποκαλύψεις του σχετικά με διάφορες μυστηριώδεις υποθέσεις. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο άνδρας είχε κάνει εμετό μια μαύρη ουσία πριν χάσει την ζωή του, ενώ η δηλητηρίαση μάλλον γινόταν σταδιακά, με μικρές ποσότητες, ώστε να μην γίνει αντιληπτή σε μια ενδεχόμενη τοξικολογική εξέταση.

Δημοφιλή