Καταδίκη 24χρονου Ιρακινού στο Τέξας που ήθελε να πολεμήσει στο πλευρό του ISIS

Καταδίκη 24χρονου Ιρακινού στο Τέξας που ήθελε να πολεμήσει στο πλευρό του ISIS
Shutterstock / zimmytws

Άτομο νεαρής ηλικίας, ιρακινής καταγωγής που εισήλθε στις ΗΠΑ ως πρόσφυγας, καταδικάστηκε στο Τέξας, με την κατηγορία της προσπάθειας εθελοντικής συνδρομής, προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές.

Πρόκειται για τον 24χρονο Ομάρ Φαράζ Σαίντ-Χαρντάν, που καταδικάστηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας, για την προσπάθεια να προσφέρει υλική βοήθεια, δηλαδή τον εαυτό του, στην υπηρεσία του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της νότιας περιφέρειας του Τέξας.

Ο Αλ-Χαρντάν που πρόσφατα ζει στο Χιούστον, είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης άνω των 20 ετών, όταν θα του απαγγελθεί επίσημα η κατηγορία, στις 17 Ιανουαρίου του 2017, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Η υπόθεση αυτή, έρχεται στην επικαιρότητα ενώ διεξάγεται η γενική προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, κι ενώ το θέμα της υποδοχής ή μη προσφύγων, ειδικά από τη Συρία, έχει εξελιχθεί μεταξύ άλλων, σε κεντρικό προεκλογικό ζήτημα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή