Ο οργανισμός World Monuments Fund (WMF) τιμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την φιλανθρωπική του δράση

Ο οργανισμός World Monuments Fund (WMF) τιμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την φιλανθρωπική του δράση
ΙΣΝ/Γιώργης Γερόλυμπος

Ο οργανισμός World Monuments Fund (WMF) θα τιμήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Tomas Maier, καλλιτεχνικό διευθυντή του Bottega Veneta, στο 29ο ετήσιο Hadrian Gala στο «The Plaza», την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Ο Joshua David, Πρόεδρος του World Monuments Fund είπε σχετικά: «Το World Monuments Fund με μεγάλη χαρά θα τιμήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Tomas Maier για τα σημαντικά επιτεύγματα και τον τρόπο με τον οποίο εμπνέουν στον τομέα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα λάβει το Hadrian Award ως αναγνώριση της εξαιρετικής φιλανθρωπικής παράδοσης που ξεκίνησε από τον ιδρυτή του Σταύρο Σ. Νιάρχο. Η παράδοση αυτή περιλαμβάνει την αποκατάσταση και την συντήρηση πολλών ελληνικών αρχαίων και εμβληματικών κατασκευών. Την προστασία νεότερων κτιρίων και την συντήρηση θρησκευτικών μνημείων σε όλο τον κόσμο. Το 2016, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχο γιορτάζει την 20η του επέτειο με την ολοκλήρωση του εκπληκτικού Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που έχει σχεδιάσει ο Renzo Piano.

Δημοφιλή