Προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το διαστημόπλοιο Σογιούζ με το νέο πλήρωμα

Προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το διαστημόπλοιο Σογιούζ με το νέο πλήρωμα
SCIEPRO

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ που μετέφερε έναν Αμερικανό αστροναύτη και δύο Ρώσους κοσμοναύτες προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Παρασκευή, μετέδωσε η τηλεόραση της NASA, δύο ημέρες μετά την εκτόξευσή του από το διαστημόπλοιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Το διαστημόπλοιο, με τον Σέιν Κίμπρο της NASA και τους Ρώσους Σεργκέι Ρίζικοφ και Αντρέι Μπορισένκο, ολοκλήρωσε τον ελιγμό πρόσδεσης στις 09.52 GMT. Οι τρεις τους προστίθενται στα τρία μέλη του υπάρχοντος πληρώματος- την Κέιτ Ρούμπινς της NASA, τον Ανατόλι Ιβανίσιν της ρωσικής Roscosmos και τον Τακούγια Ονίσι της ιαπωνικής JAXA, που επανδρώνουν τον σταθμό από τον Ιούλιο και αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη στις 29 Οκτωβρίου.

Η αποστολή των Κίμπρο, Ρίζικοφ και Μπορισένκο θα διαρκέσει ως τον Φεβρουάρο. Η επόμενη αποστολή Σογιούζ αναμένεται να εκτοξευτεί προς τον σταθμό στις 16 Νοεμβρίου.

Η NASA ελπίζει να αρχίσει ξανά τις πτήσεις αστροναυτών από τις ΗΠΑ στον ISS το 2018, σε κάψουλες που αναπτύσσονται από τη Boeing και την SpaceX.

Δημοφιλή