Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των 1,7 δισ. ευρώ την 24η Οκτωβρίου

Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των 1,7 δισ. ευρώ την 24η Οκτωβρίου
Sooc

Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 1,7 δισ. ευρώ στο EuroWorking Group της 24ης Οκτωβρίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί δέχτηκαν τα στοιχεία που δείχνουν πως ο στόχος για αποπληρωμή οφειλών 1,8 δισ. ευρώ έχουν επιτευχθεί.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του νέου Υπερταμείου θα προχωρήσει σε διεθνή προκήρυξη για τη στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου του νέου φορέα και θα προσλάβει σύμβουλο από την αγορά ο οποίος θα καταρτίσει short list με τους υποψηφίους για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και των λοιπών μελών του ΔΣ.

Όπως και να χει, η στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2016. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε και η συνάντηση με αντικείμενο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στην οποία μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκος Κουντετάκης.

Να σημειώσουμε ότι στην πρώτη συνάντηση με θέμα την Ελληνική Εταιρεία Συμμέτοχων και Περιουσίας συζητήθηκαν τα βήματα που θα ακολουθηθούν σχετικά με:

- Τη διαμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της εταιρείας.

- Τη σύσταση και στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με στόχο, βάσει των συμφωνηθέντων, να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους θεσμούς ως προς την ολοκλήρωση των τεχνικών εκκρεμοτήτων με κάλυψη του στόχου.

Δημοφιλή