Αποκαλύψεις στη δίκη Γιακουμάκη: «Με βρήκε στο Facebook ο διευθυντής για να μη μιλήσω στον Τύπο»

Αποκαλύψεις στη δίκη Γιακουμάκη: «Με βρήκε στο Facebook ο διευθυντής για να μη μιλήσω στον Τύπο»
Eurokinissi

«Φωτιά» ήταν η κατάθεση του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Νίκου Δάβρη, η οποία σημάδεψε την πρεμιέρα της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο Νίκος Δάβρης ήρθε από τη Βραζιλία για να ρίξει φως στην υπόθεση και κατακεραύνωσε τον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και την υπεύθυνη της Εστίας. Η έκπληξη ζωγραφίστηκε στα μάτια της προέδρου της έδρας όταν ο σπουδαστής κατέθεσε ότι ο διευθυντής της Σχολής τον βρήκε στο Facebook χρησιμοποιώντας προφίλ με όνομα «Κώστας Τυροκόμος» για να του ζητήσει να μην μιλήσει στον Τύπο, ενώ σε μεταξύ τους επικοινωνία του είχε πει «μη λες τίποτα παρά έξω μην κινδυνέψεις και εσύ από τους Κρητικούς». Ο Δάβρης παρέδωσε στο δικαστήριο εκτυπωμένες φωτογραφίες με τις συνομιλίες που είχε με τον διευθυντή.

«Στις 15 Μαρτίου 2015 βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης. Μία ημέρα μετά μαθεύτηκε ότι σπουδαστής από το εξωτερικό έρχεται στην Ελλάδα για να καταθέσει για τον Βαγγέλη. Μία ημέρα μετά, στις 17 Μαρτίου, ο διευθυντής μου έστειλε μήνυμα στο Facebook και μου είπε ‘Μη μιλήσεις στον Τύπο. Πες ότι θες στην Αστυνομία’. Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο τον ρώτησα ‘γιατί δεν τιμώρησες του Κρητικούς;’. Τότε μου απάντησε ότι δεν το έκανε γιατί τον πίεσαν πολιτικοί», κατέθεσε ο Δάβρης.

Κάποια στιγμή ο διευθυντής της Σχολής διέκοψε και είπε: «Ήσασταν ποτέ διευθυντής κ. Δάβρη για να ξέρετε;». Τότε, η πρόεδρος του απάντησε ότι δεν πρέπει να ειρωνεύεται τον μάρτυρα.

Η συνέχεια της κατάθεσής του «καίει» τον διευθυντή και την υπεύθυνη της Εστίας: «Μία ημέρα κατέβηκα κάτω στην υπεύθυνη της Εστίας και της είπα ‘πάνω στην εστία είναι ένα παιδί που το βασανίζουνε και αν δεν το προσέξετε θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν’. Τότε με πήρε και πήγαμε στον διευθυντή της Σχολής και του είπα τα ίδια πράγματα. Ταράχτηκε πολύ με αυτά και προσπάθησε να επικοινωνήσει με μία υπηρεσία σχετική με το μπούλινγκ αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά μου είπε να προσέχω τους Κρητικούς».

Όταν η πρόεδρος της Έδρας ρώτησε τον Νίκο Δάβρη πως αποφάσισε να φύγει από τη Βραζιλία για να έρθει στο δικαστήριο εκείνος απάντησε: «Ένιωθα τύψεις για όλα όσα θα μπορούσα να κάνω για τον Βαγγέλη και δεν έκανα. Είμαι άνθρωπος, όχι όπως κάποιοι άλλοι που είναι θηρία και τέρατα».

Δημοφιλή