Έλληνας σκηνοθέτης που ζει στο εξωτερικό αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο δυο από τις πιο όμορφες πόλεις τις Ελλάδας

Έλληνας σκηνοθέτης που ζει στο εξωτερικό αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο δυο από τις πιο όμορφες πόλεις τις Ελλάδας

Ο Σταύρος Λαδικός, που πλέον δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτυπώνει στον κινηματογραφικό του φακό τα Ιωάννινα και το Ναύπλιο με υπέροχο τρόπο.

Η Ήπειρος είναι μια παραδοσιακή γεωγραφική και σύγχρονη διοικητική περιφέρεια στη βορειοδυτική Ελλάδα. Συνορεύει με τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας προς τα ανατολικά, τη Δυτική Ελλάδα, στα νότια, τη θάλασσα του Ιονίου και τα νησιά του Ιονίου στα δυτικά και την Αλβανία στα βόρεια. Η περιοχή έχει έκταση περίπου 9.200 km2 (3.600 τετραγωνικά μίλια). Είναι μέρος της ευρύτερης ιστορικής περιοχής της Ηπείρου, η οποία επικαλύπτει τη σύγχρονη Αλβανία και την Ελλάδα, αλλά βρίσκεται ως επί το πλείστον εντός της ελληνικής επικράτειας.

Το Φαράγγι Βίκου-Αώου και τα Εθνικά Πάρκα της Πίνδου βρίσκονται στο Νομό Ιωαννίνων. Και οι δύο περιοχές έχουν επιβλητικά τοπία με εκθαμβωτική ομορφιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα της πανίδας και της χλωρίδας. Το κλίμα της Ηπείρου είναι κυρίως αλπικό. Η βλάστηση αποτελείται κυρίως από κωνοφόρα είδη. Η ζωή των ζώων είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αυτόν τον τομέα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων ειδών, αρκούδες, λύκοι, αλεπούδες, ελάφια και λύγκες.

Το Ναύπλιο (Νέα Ελληνικά: Ναύπλιο) είναι μια πόλη λιμάνι στην Πελοπόννησο στην Ελλάδα που έχει επεκταθεί μέχρι τις πλαγιές κοντά στο βόρειο άκρο του Αργολικού κόλπου. Η πόλη ήταν ένα σημαντικό λιμάνι που πραγματοποιήθηκε κάτω από μια διαδοχή των βασιλικών οίκων στον Μεσαίωνα ως μέρος του εξοχότητα του Άργους και Ναυπλίου, που πραγματοποιήθηκε αρχικά από τον de la Roche μετά την Τέταρτη Σταυροφορία πριν έρθει κάτω από την Δημοκρατία της Βενετίας και, τέλος, η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η πόλη ήταν η πρωτεύουσα της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Ελλάδας, από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 μέχρι το 1834. Το Ναύπλιο είναι τώρα η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Δημοφιλή