Ζόμπι, εγκλήματα, έρωτες: 5 σειρές από την επαρχία που δίνουν στα σήριαλ την αίγλη που τους αξίζει

Ζόμπι, εγκλήματα, έρωτες: 5 σειρές από την επαρχία που δίνουν στα σήριαλ την αίγλη που τους αξίζει
youtube

Ένα από τα πολλά κακά που έφερε «η κρίση» ήταν ότι οι τηλεοπτικές παραγωγές μειώθηκαν. Με λίγα λόγια, πάνε τα καθημερινά σήριαλ, πάνε και οι εκπομπές, πάνε και τα ριάλιτι.

Η επαρχία, ήρθε για άλλη μια φορά να βάλει τα γυαλιά στην πρωτεύουσα.

Την στιγμή που ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Άννα Ανδριανού, οι Ρήγας-Αποστόλου και οι Παπαθανασίου- Ρέππας είχαν «καθίσει στον πάγκο», λόγω χαμηλού budget και παύσεις πληρωμών στα μεγάλα κανάλια, η επαρχία αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να κάνει τα δικά της σήριαλ.

Η Ελευθερία Καραδήμου είναι η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από όλα (θα τολμήσω να πω) τα σήριαλ που έχουν γυριστεί στην Καβάλα μέχρι σήμερα, τέσσερα στον αριθμός.

Θέλεις έγκλημα, παγίδες και έρωτα; Έχεις το «Σύμπλεγμα της Αράχνης».

Θέλεις μυστήριο, κρυμμένους θησαυρούς και λίγο αλκοολικό πατέρα; Έχεις τις «Ποσειδώνιες Διαδρομές».

Θέλεις sci-fi, ζόμπι και μεταφυσικά; Έχεις την «Κραυγή».

Θέλεις λίγο κωμωδία που συνδυάζεται με την τεχνολογία και μιλά για τις ερωτικές ανάγκες τις τρίτης ηλικίας στην επαρχία; Έχεις το «Αγάπη μου είσαι στο FB».

Η Καβάλα δεν είναι η μοναδική πόλη της Ελλάδας που τολμά τηλεοπτικά. Φέτος, στην κούρσα των σήριαλ μπήκε δυναμικά και ο Ωρωπός.

Το όνομα του σήριαλ; «Κατερίνοβα».

Το catch phrase του; Η τριλογία της αγάπης και της απάτης

Ας τα δούμε αναλυτικά.

Στο σύμπλεγμα της Αράχνης (Καβάλα)

Είναι ίσως η σειρά που έκανε την αρχή στο κίνημα «ερασιτεχνική σειρά στο Youtube» και εκτυλίσσεται στην Καβάλα. Η Στεφανία είναι μία επιτυχημένη συγγραφέας, η οποία, όμως κατηγορείται για τον φόνο του συζύγου της, αφού τα μυθιστορήματά της μοιάζουν πολύ με την υπόθεση που έχουν τα μυθιστορήματά της.

Το τρέιλερ της σειράς κάνει λόγο για μία «αόρατη πλεκτάνη» και υπόσχεται μία σειρά από ίντριγκα, ερωτικές σκηνές και πολύ μυστήριο. Το θέμα είναι ποιος, τελικά, σκότωσε τον εφοπλιστή Γεωργίου και γιατί; Η απάντηση δόθηκε μετά από 15 επεισόδια, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε ακόμα στο Youtube.

Ποσειδώνιες Διαδρομές (Καβάλα)

Από την Καβάλα έρχεται και το σήριαλ «Ποσειδώνιες Διαδρομές», αλλά είναι μία παραγωγή του περιφερειακού καναλιού ENA Channel, με τοπικούς συντελεστές. Η υπόθεση έχει ως εξής. Μία έφηβη μεγαλώνει με τον αλκοολικό πατέρα της και την μικρότερη αδελφή της. Λίγο πριν πεθάνει όμως ο πατέρας της, της αποκαλύπτει για το κομμάτι του χάρτη που έχει στην κατοχή του και τα αρχαία ευρήματα που είχε βρει στον βυθό της θάλασσας. Ο έρωτας έρχεται αντιμέτωπος με το μίσος και με την σκληρή πλευρά της ζωής. Ανάμεσα από τις Ποσειδώνιες Διαδρομές, ψάχνει να βρει τη λύτρωση σε όλα αυτά που ζητάει. Μια ιστορία αγάπης, πάθους, μίσους και κρυμμένων μυστικών, γίνονται όλα ένα, στα αφρισμένα κύματα της θάλασσας.

Αγάπη μου είσαι στο FB

Έχοντας ήδη δύο επιτυχημένες σειρές στο ενεργητικό της, η Ελευθερία Καραδήμου, το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τις «Ποσειδώνιες Διαδρομές» και το «Σύμπλεγμα της Αράχνης», αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην κωμωδία. Το 2015 και πάλι στην Καβάλα, έρχεται η νέα σειρά «Αγάπη μου είσαι στο FB». Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Καβάλας, όπου δύο συμπεθέρες που τρώγονται μεταξύ τους, μένουν μαζί στο ίδιο σπίτι και μία μέρα αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook με την φωτογραφία μίας ωραίας και νέας γυναίκα με σκοπό να πιάσουν κουβέντα σε νεαρούς άντρες. Μία απλή, καθημερινή ιστορία, με λίγα λόγια, η οποία θυμίζει κάτι από την εκπομπή Catfish του MTV και εκτός από γέλιο θέλει να περάσει και το μήνυμα των κινδύνων που κρύβει το διαδίκτυο.

Ακολουθεί διάλογος από την σειρά μεταξύ των πεθερών την ώρα που χαζεύουν στο Facebook:

- «Αχ αγάπη μου είσαι στο Facebook, με ρωτάει.

- Το μανάρι μας;

- Εδώ είμαι παίδαρέ μου, εδώ. Έλα και πάρε με!

- Ντροπή μαρή συμπεθέρα, ντροπή.

- Τι ντροπή μαρή; Μας βλεπ;

Πύρινες Καρδιές - Κραυγή

Το 2016, η Ελευθερία Καραδήμου, η οποία έχει μερισσότερη έμπνευση και από όλους τους σεναριογράφους των 3.457 επεισοδίων της Λάμψης μαζί. Θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς και ως το ελληνικό Walking Dead, αφού έχει ζόμπι και διάφορα άλλα υπερφυσικά.

Στο teaser της σειράς, που έχει την περιγραφή «Έρχεται......... θα μαζέψω τις σιωπές και θα φτιάξω μια......... Κραυγή!!!!!!» (με πολλά θαυμαστικά) άνθρωποι βγαίνουν από αεροπλάνα, άνθρωποι περπατάνε, ένα μωρό εμφανίζεται, ένας γυμνός τρέχει στο δάσος και στο τέλος μία γυναίκα με κουκούλα να περπατά με γυρισμένη την πλάτη, ενώ ακούγεται κ κραυγή από έναν λύκο. Ακόμα δεν πειστήκατε ότι πρέπει να το δείτε;

Και για το τέλος μία σειρά που ΔΕΝ είναι της Ελευθερίας Καραδήμου, ούτε διαδραματίζεται στην Καβάλα, αλλά στον Ωρωπό.

Κατερίνοβα

Όπως γράφει η περιγραφή της σειράς στο Youtube «Το "Katerinova" είναι ένα ερασιτεχνικό σήριαλ που γυρίζεται στον Ωρωπό, από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο αυτό». Τίμια πράγματα. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Σεφερίδη, ο οποίος έχει και τη μουσική επιμέλεια.

Είδαμε την εισαγωγή από το πρώτο επεισόδιο και αυτά είναι όλα όσα καταλάβαμε.

Ο Γιούρι, ο οποίος είναι τίμιος και πίνει για να ξεχάσει, βρίσκει μία μέρα κάτω ένα Λαχείο.

Αυτό είναι το λαχείο.

Ο Γιούρι, λαμβάνει ένα γράμμα από την Κατερίνοβα, η οποία είναι στην Ρωσία.

Η Κατερίνοβα κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Στην Ρωσία υπάρχει ένας μαφιόζος που τον λένε Τσέπωφ.

Ο Θεός έχει στείλει έναν άγγελο στην γη για να προστατεύσει τους ανθρώπους.

Δημοφιλή