Ανατροπή με Μιλιβόγεβιτς και νίκη για Ολυμπιακό επί του ΠΑΟΚ

Ανατροπή με Μιλιβόγεβιτς και νίκη για Ολυμπιακό επί του ΠΑΟΚ
contra.gr

Σ' ένα περιπετειώδες ντέρμπι γεμάτο ένταση, ευκαιρίες και διακοπές για αποπνικτική ατμόσφαιρα ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και τον άφησε επτά βαθμούς πίσω στη μάχη για τον τίτλο. Ο Βαρέλα γκολ και αυτογκόλ, ο Μιλιβόγεβιτς σκόραρε στο 96'! Διαμαρτύρονται για Αρετόπουλο οι "ασπρόμαυροι".

Όταν ένα ματς κρίνεται στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από αδιάκοπη μάχη δυο αντιπάλων, είναι λογικό ο χαμένος να είναι απογοητευμένος και να νιώθει αδικημένος. Ο Λούκα Μιλοβόγεβιτς πρόλαβε τον Βαρέλα στη φάση του 96' και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνιά του εξαιρετικού μέχρι τότε Γλύκου. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ και είχε νικήσει 2-1 έστω κι αν αυτό συνέβη μετά από ακόμη μία διακοπή.

Ο "Δικέφαλος", με τρεις κεντρικούς χαφ για να κλείσει το κάθετο παιχνίδι των Μάρτινς-Φορτούνη, είχε αιφνιδιάσει τους Πειραιώτες σκοράροντας με τον Βαρέλα στο 6'. Τότε που η "ερυθρόλευκη" άμυνα πιάστηκε στον ύπνο και ο Καπίνο ήταν μόνος για να σώσει δις την εστία του.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός γιατί σ' ένα διάστημα που δεν λειτουργούσε καλά βρήκε το 1-1. Αφενός ο Ιντέγε έφυγε εκτεθειμένος αφετέρου ο Βαρέλα δεν άφησε τον Γλύκο να μπλοκάρει μια φαινομενικά εύκολη μπαλιά και η ισοφάριση στο 25' άλλαξε τις ισορροπίες.

Αν ο Κάμπος είχε καλύτερες αντιδράσεις απέναντι στον Καπίνο, ο "Δικέφαλος" θα είχε και δεύτερο γκολ. Ιδίως στη φάση του 61' όταν ξέφυγε και πλάσαρε άουτ με το τέρμα ορθάνοικτο. Ήταν η πιο καθαρή ευκαιρία που ξόδεψε ο Αγκολέζος στο ματς και ίσως η πλέον καθοριστική.

Άλλωστε οι "ερυθρόλευκοι" είχαν βελτιωθεί στην κυκλοφορία, αφού ο Μιλιβόγεβιτς ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο και ο κακός Μάρτινς έμεινε πιο πίσω, βρίσκοντας τρόπο να πατούν περιοχή. Κάθε φορά όμως που βρίσκονταν σε θέση βολής αστοχούσαν. Κυρίως διότι ο Γλύκος είχε σπουδαίες αντιδράσεις με κορυφαία εκείνη στην κεφαλιά του Μποτία στο 83'.

Οι αλλαγές των Μπίσεσβαρ (αντί του κουρασμένου Σάκχοφ) και του Κρέσπο (αντί του τραυματία Λέοβατς) δεν βοήθησαν τον ΠΑΟΚ που έχασε έδαφος οπισθοχωρώντας. Η πίεση του Ολυμπιακού αυξήθηκε, η άμυνα του "Δικεφάλου" δεν ανταποκρίθηκε στο μέγιστο βαθμό και ο Μιλιβόγεβιτς στο 96' άδραξε την ευκαιρία να κρίνει το ματς.

Βέβαια για τον Σέρβο χαφ υπάρχει η φάση του 43', όταν ανέτρεψε τον Αθανασιάδη εκτός περιοχής, πριν μπει σε αυτήν. Ο Αρετόπουλος προτίμησε την κίτρινη, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες. Όπως και για το βίαιο μαρκάρισμα του Μποτία στον γοφό του Ροντρίγκες. Άλλη μία φάση που σήκωνε κόκκινη κάρτα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός: Καπίνο, Βιάνα (46' Ελαμπντελαουί), Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνης (98' Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (85' Καρντόσο)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς (81' Κρέσπο), Τσίμιροτ, Κάνιας (46' Χαρίσης), Σακχόφ (74' Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης.

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή