Αυτό και εάν είναι αστυνομική βία. Του έσπασε σαγόνι και δόντια με μια κλωτσιά

Αυτό και εάν είναι αστυνομική βία. Του έσπασε σαγόνι και δόντια με μια κλωτσιά

Μια κλωτσιά αρκούσε για να βγάλει νοκ άουτ έναν ύποπτο ληστείας στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ. Όμως τώρα ο φερόμενος ως δράστης ένοπλης ληστείας που δέχθηκε το χτύπημα του αστυνομικού προχώρησε σε μήνυση καταγγέλλοντας το όργανο της τάξης ότι άσκησε αστυνομική βία σε τέτοιο βαθμό που του έσπασε σαγόνι και δόντια και το έστειλε στο νοσοκομείο όπου έμεινε αναίσθητος για τρεις ημέρες.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2015 και ο Hector Medina-Pena ήταν συνεπιβάτης σε ένα USV το οποίο οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο έπειτα από πληροφορίες που είχαν ότι διέπραξαν ένοπλη ληστεία εις βάρος μιας κοπέλας που εργαζόταν σε ένα κλάμπ με εξωτικές χορεύτριες και της αφαίρεσαν το ποσό των 1.600 δολαρίων.

Η αστυνομία καταδίωξε το ύποπτο όχημα και ένας από τους επιβαίνοντες πέταξε από το παράθυρο μια σακούλα με χρήματα. Όταν κατάφεραν και ακινητοποίησαν το όχημα ο Hector Medina-Pena βγήκε από το όχημα με τα χέρια ψηλά ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών και ενώ έχει γονατίσει ο αστυνομικός Joseph M. Ianetta καθώς νομίζει ότι ο φερόμενος ως δράστης της ληστείας φέρει όπλο του ρίχνει μια κλωτσιά στο κεφάλι και τον αφήνει αναίσθητο. Στη συνέχεια πιάνει από το σβέρκο τον οδηγό του οχήματος, τον πετάει έξω από το όχημα, τον ρίχνει στο έδαφος και του περνά χειροπέδες.

Τελικά ο Hector Medina-Pena ομολόγησε τη ληστεία και καταδικάστηκε σε πολύχρονη ποινή φυλάκισης. Ωστόσο μήνυσε τον αστυνομικό οποίος δήλωσε πως έκανε ότι έκανε προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος από τους συναδέλφους του. Παράλληλα το αστυνομικό τμήμα που υπηρετεί τον στήριξε για την ανδρεία και την αυταπάρνηση που έχει επιδείξει στο πέρασμα των χρόνων

Δημοφιλή