O άστεγος τοξικομανής που έγινε εκατομμυριούχος και οι χυμοί του είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο

O άστεγος τοξικομανής που έγινε εκατομμυριούχος και οι χυμοί του είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο
Τwitter

Η ζωή είναι σίγουρα απρόβλεπτη. Αυτό αποδεικνύει η ιστορία του Χαλίλ Ραφάτι , ο οποίος πριν από 13 χρόνια ήταν άστεγος, εξαρτημένος από την ηρωίνη ζούσε στην κακόφημη συνοικία Σκιντ Ρόου του Λος Άντζελες, ζύγιζε 75 κιλά και το σώμα του ήταν καλυμμένο με έλκη.

Σήμερα ο Ραφάτι είναι ο εκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης του SunLife Organics, μιας αλυσίδας μπαρ που σερβίρει φυσικούς χυμούς που είναι δημοφιλείς σε όλο το Λος Άντζελες.

Μάλιστα στο μπαρ του συχνάζουν διάσημες προσωπικότητες όπως ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι, ο Άντονι Κίντις κ.α.

Πώς ξεκίνησε τα ναρκωτικά

Όταν ο Ραφάτι έφτασε στο Λος Άντζελες πίστευε ότι όλα θα πάνε καλύτερα από ότι τα σχεδίαζε. Ήθελε να ξεφύγει με κάθε τρόπο από την παιδική του ηλικία που στιγματίστηκε από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Γρήγορα μπήκε στον κόσμο των εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά και το 2001 κόντεψε να πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης σε πάρτι στο Μαλιμπού. Οι γιατροί του ΕΚΑΒ του έσωσαν τη ζωή, την επόμενη χρονιά όμως ήρθε και πάλι πολύ κοντά με το θάνατο, όταν ένοπλοι εισέβαλαν πυροβολώντας την πόρτα, πίσω από την οποία κρυβόταν.

Ο φίλος του που του έδειξε τον σωστό δρόμο

Μέχρι το 2003 ο Ραφάτι είχε μπει στη φυλακή και ένιωθε ότι η ζωή του είχε πάρει την κατηφόρα, οπότε η μοναδική επιλογή που είχε ήταν να κάνει κάτι για να αλλάξει εντελώς.

Αυτό έγινε όταν ένας φίλος του τον μύησε στον κόσμο της υγιεινής διατροφής και της άσκησης και του μίλησε για τα θετικά των φυσικών χυμών και των super foods.

Άρχισε λοιπόν να φτιάχνει φυσικούς χυμούς και smoothies για τους τρόφιμους του Riviera Recovery Center, ένα κέντρο αποτοξίνωσης που άνοιξε ο ίδιος στο Μαλιμπού το 2007.

Οι χυμοί του και τα υγιεινά του smoothies τον έκαναν γνωστό σε όλο το Λος Άντζελες με αποτέλεσμα να έρχονται στο κέντρο αποτοξίνωσης και απλοί άνθρωποι, λάτρεις της υγιεινής ζωής.

Έτσι έφτιαξε το πρώτο μπαρ φυσικών χυμών και πλέον έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία και έχει γίνει υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής, αφήνοντας πίσω του το παρελθόν των εξαρτήσεων.

Πηγή: Daily Mail

Δημοφιλή