Τεράστια αράχνη κουβαλάει και τρώει ποντίκι στην Αυστραλία

Τεράστια αράχνη κουβαλάει και τρώει ποντίκι στην Αυστραλία
Facebook/ Jason Womal

Εκτός από τα θανατηφόρα φίδια, τους κροκόδειλους που μπορούν να καταβροχθίσουν τους ανθρώπους και τις δηλητηριώδες μέδουσες, τώρα οι Αυστραλοί βρήκαν ένα ακόμη ζώο που πρέπει να φοβούνται.

Ο λόγος για τον Hermie, μια αράχνη τόσο μεγάλη και δυνατή που μπορεί να κουβαλήσει ένα ολόκληρο ποντίκι πάνω σε ένα ψυγείο, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τον γιγάντιο Hermie και το συγκλονιστικό κατόρθωμά τους κατέγραψε σε βίντεο ο Τζέισον Γουόρμαλ, ένας έμπορος από το Κοπαμπέλα στο Κουίνσλαντ.

Όπως ήταν αναμενόμενο το βίντεο από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε έγινε viral στο διαδίκτυο.

«Την ώρα που ετοιμαζόμουν να φύγω για τη δουλειά στις 12.30 το βράδυ, ένας γείτονας μου λέει : ‘πρέπει να δεις κάτι’, έγραψε στο Facebook, ο Γουόρμαλ. «Και τότε πήγα στο σπίτι του και το είδα. O Hermie προσπαθούσε να φάει ένα ποντίκι».

«Την ονομάσαμε Hermie, την υιοθετήσαμε και τώρα έχει τη δική της επιχείρηση εξόντωσης στην πόλη. Και πληρώνει και ενοίκιο» πρόσθεσε ο Γουόρμαλ.

Ο Γκράχαμ Μίλατζ, διαχειριστής της συλλογής αραχνόποδων του Μουσείου της Αυστραλίας, δήλωσε πως ήταν κάτι ασυνήθιστο αλλά όχι και παράλογο οι αράχνες να έχουν ως στόχο σπονδυλωτά. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω να πιάνει ένα ποντίκι, αλλά έχω δει να κυνηγούν μικρά ερπετά».

Ο Μίλατζ πρόσθεσε πως το μήκος των ποδιών του συγκεκριμένου είδους αράχνης μπορεί να φτάσει τα 16 εκατοστά.

Πηγή: The Guardian

Δημοφιλή