Η ιστορία του δολοφόνου της Πανόρμου: Από τη σκοπιά στον Άρειο Πάγο, πολιτευτής στη Μεσσηνία

Η ιστορία του δολοφόνου της Πανόρμου: Από τη σκοπιά στον Άρειο Πάγο, πολιτευτής στη Μεσσηνία
Eurokinissi

Σκοπιά έξω από τον Άρειο Πάγο φυλούσε –μεταξύ άλλων- μέχρι το 2008 ο πρώην αστυνομικός του Α.Τ. Αμπελοκήπων, ο οποίος εκτέλεσε εν ψυχρώ ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου.

Τα χρόνια που ακολούθησαν άρχισε να απασχολεί την Αστυνομία με τη συμπεριφορά του, ιδιαίτερα με τη δράση του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Μεσσηνία. Το 2012 πολιτεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή.

Κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του είχε βγάλει ένα μικρό λόγο στο ακροατήριο: «Παρότι είμαι πολύ κρυωμένος δίνουμε τη μάχη, γιατί έχουμε μάθει να στεκόμαστε όρθιοι με όποιο κόστος. (Έδωσε ένα σύντομο βιογραφικό και τον τόπο καταγωγής του), είμαι το τρίτο μέλος μιας οκταμελούς οικογένεια και από 13 χρονών εργάζομαι στη βιοπάλη. Είμαι απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και κατεβαίνω στο πεζοδρόμιο να δώσω τον αγώνα για την πατρίδα, για την κοινωνία, το έθνος. (Έδειξε ένα δημοσίευμα) εδώ λέει ότι εγώ μεταξύ των άλλων είμαι μαχαιροβγάλτης και μπαινοβγαίνω στις φυλακές. Εγώ ξέρω ότι έβαζα τους κακοποιούς στις φυλακές και τους πήγαινα προσαγωγές. Ας μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως από αυτούς κάποιους τους έχω προσαγάγει για κακοποιό δράση (σίγουρα λένε κάποιοι από το πλήθος). Δίνουμε τη μάχη για το έθνος και την κοινωνία (χειροκροτήματα). Δίνουμε τη μάχη να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Δίνουμε τη μάχη για να μη βιάζονται οι γριές 90 χρονών στα σπίτια, και σκοτώνουν και ληστεύουν. Δίνουμε τη μάχη για κοινωνική παροχή στα παιδιά, στη γυναίκα, στον ανήμπορο και τον συνταξιούχο να έχει σύνταξη. Καλό αγώνα, σας ευχαριστώ πολύ».

Το διάστημα που ακολούθησε η Χρυσή Αυγή τον διέγραψε από το κόμμα λόγω «αποκλίνουσας συμπεριφοράς».

Δηλώνει μετανιωμένος

Μετά τη σύλληψή του ο 60χρονος δηλώνει μετανιωμένος. Όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος του, είχε προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, προκειμένου να αναγκάσει τον 68χρονο γυμναστή να βγάλει τις 4 κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στο μπαλκόνι και στην είσοδο του διαμερίσματός του. Αυτή ήταν η τελευταία αφορμή της σύγκρουσης ανάμεσά τους, που οδήγησε στο έγκλημα.

«Ήμουν σε κόντρα με τον Μάκη. Τσακωνόμαστε κάθε μέρα χθες (Παρασκευή) μου επιτέθηκε και αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής όταν το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά από διαβουλεύσεις και επικοινωνίες με τα επτά αδέρφια του, παρουσιάστηκε στο αστυνομικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και συνελήφθη.

Ο συνήγορός του κ. Νίκος Στούμπας κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στον Εισαγγελέα είχε δηλώσει τους ισχυρισμούς του πελάτη του: «Δέχτηκε μια απρόκλητη επίθεση από το θύμα και αντέδρασε. Ο πελάτης μου έχει μετανιώσει για ότι συνέβη και ήταν μια στιγμή που ο μέσος άνθρωπος μπορεί να περάσει στην απέναντι όχθη, από ένα λάθος. Ήταν μια κακιά στιγμή που δεν προκάλεσε ο ίδιος». Ο δράστης αρνήθηκε πως μετά τη συμπλοκή με το θύμα γύρισε στο σπίτι για να πάρει το όπλο του, καθώς φαίνεται, όπως υποστηρίζει, να το είχε μαζί του.

Δημοφιλή