Κουτσούμπας: Ετοιμάζουν νέα μέτρα, πιθανόν και νέο μνημόνιο

Κουτσούμπας: Ετοιμάζουν νέα μέτρα, πιθανόν και νέο μνημόνιο
Sooc

Για έλευση νέων μέτρων, πιθανόν και νέου μνημονίου, έκανε λόγο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας πως το ζήτημα της διαπλοκής αξιοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για να αποκρύψουν «τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που συζητούν αυτές τις μέρες με τους εταίρους τους».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, που αφορούν στις κατά καιρούς προσπάθειες ρύθμισής του είπε: «ένα λάθος, -απ' ό,τι λέει η κυβέρνηση και απ' ότι έτσι είναι των προηγούμενων κυβερνήσεων- δεν διορθώνεται με ένα άλλο λάθος. Το πρόβλημα είναι, εμείς το είχαμε πει από την αρχή, όταν κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις άδειες, ότι δεν θα οδηγήσει σε διέξοδο και όσον αφορά αυτό το πρόβλημα».

«Για μας, τα βασικά κριτήρια είναι δύο: Πέρα από γενικές κουβέντες και λόγια του αέρα που μένουν μόνο για τα προεκλογικά μπαλκόνια: Το ζήτημα των εργαζομένων, πως λύνεται μέσα από έναν νόμο που αφορά τα ΜΜΕ, ποιες είναι οι εργασιακές σχέσεις και δεύτερον πως γίνεται η ενημέρωση, αν δηλαδή προωθείται σε αυτές τις συνθήκες, η όσο το δυνατόν πιο πολύπλευρη και αντικειμενική πληροφόρηση και ενημέρωση του ελληνικού λαού. Όλα αυτά έχουν μια βασική αιτία: Ποιος έχει στα χέρια του αυτά τα Μέσα» πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι με τον νόμο της κυβέρνησης «όχι μόνο δεν εξασφαλίζονται οι εργασιακές συνθήκες στα ΜΜΕ, γιατί γενικότερα το εργασιακό πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ το ίδιο το ζήτημα έτσι όπως ετέθη με τις 4 τηλεοπτικές άδειες, δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους, δημιουργεί το πρόβλημα του τι θα γίνουν και που θα βρουν δουλειά αυτοί οι άνθρωποι, αν κλείσουν τα κανάλια, τα Μέσα στα οποία δουλεύουν».

Σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη και εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ, σημείωσε: «Σε αυτές τις συνθήκες και με αυτούς που κυβερνούν, και τους προηγούμενους, με αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Γίνονται παρεμβάσεις και κυβερνητικές και επιχειρηματικών και άλλων συμφερόντων, γύρω από αυτά τα προβλήματα, έχουν βγει μεγάλα μαχαίρια και αυτό εκφράζεται και στον χώρο της Δικαιοσύνης».

Χαρακτήρισε γελοίο το επιχείρημα ότι το ΚΚΕ ασκεί αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας τη ΝΔ, τόνισε ότι το ΚΚΕ αντιπάλεψε και αντιπαλεύει τη ΝΔ και πρόσθεσε: «Εμείς κάνουμε κριτκή και στους μεν και στους δε -ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ- γιατί ακολουθούν την ίδια πολιτική, στην ίδια κατεύθυνση».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή