Τα νέα γραφεία του Instagram είναι ένας μικρός εργασιακός παράδεισος

Τα νέα γραφεία του Instagram είναι ένας μικρός εργασιακός παράδεισος

Οι περισσότεροι από εμάς αφήνουμε το πατρικό μας σπίτι εκεί γύρω στα 18-19, όταν περνάμε σε κάποια σχολή σε άλλη πόλη/χώρα, ή λίγο αργότερα όταν πιάνουμε την πρώτη μας δουλειά. Το Instagram, ωστόσο, κατάφερε να κερδίσει την ανεξαρτησία του στα 6 του, μόλις, χρόνια.

Φέτος το Instagram έγινε 6 ετών και το «δώρο» του ήταν να μετακομίσει από τα κεντρικά γραφεία του Facebook στο Menlo Park της Καλιφόρνια, στο δικό του, τριώροφο κτίριο στην ίδια περιοχή.

Και, όπως ήταν αναμενόμενο, τα νέα του γραφεία του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου είναι το εργασιακό περιβάλλον των ονείρων μας.

Κάθε χώρος είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να διεγείρει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των εργαζομένων, ενώ σε κάθε όροφο υπάρχουν περιοχές κατάλληλες για κάθε είδους φωτογράφηση, οι λεγόμενες «creation areas», καθώς και διάσπαρτα κάδρα με φωτογραφίες (από το Instagram, προφανώς) σε θεματικά σύνολα. Το κτίριο διαθέτει επίσης μια σύγχρονη καφετέρια, πλήρως εξοπλισμένες ατομικές κουζίνες και πολλά άλλα προς τέρψη των 350 υπαλλήλων που απασχολεί σε καθημερινή βάση η εταιρεία.

Τα γραφεία λούζονται από φυσικό φως και διαθέτουν ρυθμιζόμενους πάγκους εργασίας και άπλετο χώρο για πιο αρμονική συνεργασία. Το σχεδιασμό των νέων γραφείων του Instagram ανέλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Ian Spalter, σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική φίρμα Gensler, η οποία είναι υπεύθυνη και για το σχεδιασμό των γραφείων του Facebook.

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες και προσπαθήστε να μη ζηλέψετε (πολύ).

Δημοφιλή