Βαρεθήκατε τον μινιμαλισμό; 11 τρόποι για να βγάλετε τον μαξιμαλιστή που κρύβεται μέσα σας

Βαρεθήκατε τον μινιμαλισμό; 11 τρόποι για να βγάλετε τον μαξιμαλιστή που κρύβεται μέσα σας

Θα είμαστε ειλικρινής μαζί σας. Το Pinterest και όλα αυτά τα άψογα σπίτια που γεμίζουν την οθόνη μας έχουν πετύχει τον σκοπό τους. Προσπαθούμε και εμείς εδώ και καιρό να φανταστούμε ότι ζούμε σε κάποια Σκανδιναβική χώρα, όπου όλα πρέπει να είναι λευκά, γκρι και μαύρα. Δεν υπάρχει απαραίτητα κάτι κακό σε αυτό, αλλά τώρα τελευταία νιώθουμε την ανάγκη να επαναστατήσουμε και να βάλουμε στους χώρους μας περισσότερη ζεστασιά, λάμψη και χρώμα.

Όπως φαίνεται, έχουμε μέσα μας έναν μαξιμαλιστή που δεν θέλει να ακούει άλλο πια "less is more" και φωνάζει "more is more"! Πώς όμως μπορούμε να φέρουμε τον μαξιμαλισμό στο σπίτι μας χωρίς να δείχνει κιτς;

Υπάρχουν 11 τρόποι και τελικά δεν μοιάζει και τόσο δύσκολο; Εάν βαρεθήκατε και εσείς τον αποστειρωμένο μινιμαλισμό, συνεχίστε το διάβασμα και:

Γεμίστε όλους τους χώρους

Το “less is more” δεν έχει καμία θέση εδώ. Χρησιμοποιήστε ως καμβά σας τον καναπέ, τις καρέκλες, το τραπέζι και άλλα έπιπλα, επιλέγοντας ουδέτερους τόνους. Στη συνέχεια γεμίστε τον χώρο μας με εντυπωσιακά στοιχεία στη διακόσμηση σε κόκκινες, πράσινες, μπλε και χρυσές αποχρώσεις.

Το χρώμα είναι φίλος σας

Τέλος στο σκανδιναβικό στυλ που μας έχει οδηγήσει σε έναν λευκό, γκρι και μαύρο ψυχαναγκασμό. Μπορείτε να δείτε πώς συνδυάζονται καλύτερα πρώτα διάφορα χρώματα σε κάποιο moodboard και στη συνέχεια να τα βάλετε στον χώρο σας.

Ανακατέψτε διαφορετικά στυλ μαζί...

Γιατί να επιλέξετε μόνο ένα στυλ, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε δύο ή και τρία μαζί; Μην καταπιέζετε τον μαξιμαλιστικό εαυτό σας! Βιομηχανικό, έθνικ, βικτοριανό, ποπ, υπάρχουν πολλά στυλ τα οποία θα σας εκπλήξουν πόσο υπέροχα δείχνουν μαζί.

... αλλά και πολλά μοτίβα μαζί

Ρίγες μαζί με λουλούδια, καρό μαζί με πουά; Ένας μαξιμαλιστής δεν λέει ποτέ όχι! Αρχίστε για παράδειγμα με ένα εντυπωσιακό χαλί και μετά επιλέξετε τα υπόλοιπα αντικείμενα βασισμένοι στα χρώματά του.

Οι διαφορετικές υφές δίνουν ζεστασιά

Φέτος ειδικά που οι συνθετικές γούνες είναι η απόλυτη τάση στη διακόσμηση, οι συνθήκες είναι ιδανικές για να βγάλετε τον μαξιμαλιστή που κρύβεται μέσα σας. Συνδυάστε τις με γούνα προβάτου, μάλλινες κουβέρτες ή βελούδινα μαξιλάρια.

Περισσότερα από ένα φωτιστικά

Τα κρεμαστά φωτιστικά με τρεις ή και παραπάνω λάμπες είναι η απόλυτη τάση. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια που κρέμονται σε διαφορετικά ύψη και να τα συνδυάσετε με λάμπες ή φωτιστικά δαπέδου. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο φωτισμός είναι το Α και το Ω σε ένα σπίτι.

Μην κρύβετε τις συλλογές σας

Όλοι μας έχουμε αγαπημένα αντικείμενα, είτε αντίκες είτε ενθύμια από ταξίδια είτε απλώς φωτογραφίες και κάρτες. Όλα αυτά αξίζουν να βρίσκονται σε κοινή θέα σε μια βιβλιοθήκη που όλοι θα τα θαυμάζουν και τα χαζεύουν. Είστε άνθρωποι με έντονη ζωή και εμπειρίες και αυτό πρέπει να φαίνεται!

Μαξιμαλισμός και με παστέλ

Αν θέλετε να υιοθετήσετε τον μαξιμαλισμό αλλά θέλετε να κινηθείτε λίγο πιο «ήσυχα», τότε μπορείτε να επιλέξετε και να συνδυάσετε τις παστέλ αποχρώσεις μεταξύ τους. Μπορείτε να βάλετε μικρές πινελιές έντονου χρώματος και μεταλλικών στοιχείων.

Αλλάξτε χρώμα στους τοίχους

Θα εκπλαγείτε πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει ένα εντυπωσιακό χρώμα στους τοίχους σας ή σε ένα τμήμα τους. Μπορείτε βέβαια πάντα να επενδύσετε και σε μία καλή ταπετσαρία με μοτίβα και έντονα χρώματα. Διαφορετικά, επιλέξτε ένα σκούρο χρώμα και «ζωντανέψτε» το με πολλά έντονα χρώματα στα έπιπλα και την διακόσμησή σας.

Άδειος τοίχος; Ξεχάστε το!

Κανένα κενό δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο. Φωτογραφίες, αφίσες, σκίτσα, πίνακες, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, «πρέπει» να βρει μια θέση στον τοίχο σας άμεσα.

Και, τέλος, να έχετε υπομονή

Μαξιμαλισμός δεν σημαίνει «γεμίζω το σπίτι με ό,τι βρω μπροστά μου για να μην μοιάζει άδειο». Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να συλλέξετε όλα εκείνα τα αντικείμενα που θα κάνουν το σπίτι σας ξεχωριστό και σίγουρα, καθώς θα περνάει ο καιρός, θα μαθαίνετε καλύτερα τι σας πηγαίνει και τι όχι. Το σπίτι είναι ένας χώρος που πρέπει να αντανακλά εσάς και τη ζωή σας, όχι κάτι που προκάτ που απλώς σας έπεισαν να υιοθετήσετε.