Τα σκυλιά βλέπουν ακόμη και στον ύπνο τους τα αφεντικά τους

Τα σκυλιά βλέπουν ακόμη και στον ύπνο τους τα αφεντικά τους
Chocolate Labrador resting on sofa
Chocolate Labrador resting on sofa
Jessica Peterson via Getty Images

Ότι οι σκύλοι μπορούν να ονειρεύονται όπως οι άνθρωποι είναι γνωστό. Το περιεχόμενο των ονείρων τους παρέμενε ωστόσο μέχρι πριν από λίγο καιρό άγνωστο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ιndependent, σύμφωνα με την καθηγήτρια Κλινικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Ντέιντρε Μπαρέτ οι σκύλοι ονειρεύονται τα αφεντικά τους όταν κοιμούνται.

H Ντέιντρε Μπαρέτ μελετάει εδώ και πολλά χρόνια την συμπεριφορά των ανθρώπων όταν κοιμούνται. Βασιζόμενη λοιπόν στις έρευνες που έχει κάνει για τους ανθρώπους η καθηγήτρια Κλινικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας κατέληξε να υποστηρίζει πως οι σκύλοι είναι πιθανό να ονειρεύονται τις καθημερινές τους εμπειρίες, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι.

«Οι άνθρωποι ονειρεύονται περισσότερο τα πράγματα που βρήκαν ενδιαφέροντα στο πέρας μιας ημέρας, επειδή είναι περισσότερο οραματιστές και λιγότερο λογικοί», είπε η Ντέιντρε Μπαρέτ σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People.

«Δεν υπάρχει λόγος να θεωρούμε ότι τα ζώα κάνουν κάτι το διαφορετικό. Από τη στιγμή που οι σκύλοι ελκύονται γενικά από τα αφεντικά τους, είναι πιθανό ο σκύλος σας είτε να ονειρεύεται το πρόσωπό σας ή τη μυρωδιά σας είτε ότι περνάει ευχάριστες στιγμές μαζί σας ή ότι σας ενοχλεί», πρόσθεσε.

Εν αντιθέσει, σύμφωνα πάλι με την καθηγήτρια οι γάτες όταν κοιμούνται ονειρεύονται ότι κυνηγούν ποντίκια.

Δημοφιλή