Περίεργη εξαφάνιση πλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού από καταφύγιο της Πάρνηθας

Περίεργη εξαφάνιση πλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού από καταφύγιο της Πάρνηθας
Elevated view of Greek policeman and car
Elevated view of Greek policeman and car
Ed Norton via Getty Images

Μία από τις πιο μυστηριώδεις εξαφανίσεις των τελευταίων ετών απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την Αστυνομία.

Ο εξαφανισθείς είναι ένας 48χρονος πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, ο οποίος έχει χαθεί από προσώπου της από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε λαμβάνοντας καταθέσεις από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του.

Ο 48χρονος βγήκε το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να κάνει πεζοπορία, που ήταν το χόμπι του, σε περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας. Τελικός προορισμός του ήταν το καταφύγιο Μπάφι στην καρδιά του εθνικού δρυμού. Εκεί σκόπευε να διανυχτερεύσει, ενώ την επόμενη ημέρα θα έπαιρνε το δρόμο του γυρισμού.

Όταν ξημέρωσε η Πέμπτη ο υπεύθυνος του καταφύγιου διαπίστωσε με έκπληξη ότι ο πλοίαρχος δεν βρισκόταν στο καταφύγιο και δήλωσε την εξαφάνισή του στις αστυνομικές Αρχές. Τις έρευνες για τον εντοπισμό του ανέλαβαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι οποίοι μαζί με πυροσβέστες ερεύνησαν την περιοχή αλλά δεν εντόπισαν κάποιο ίχνος του.

Στην πορεία των ερευνών διαπίστωσαν ότι ο πλοίαρχος είχε μία έντονη επαγγελματική διαμάχη και αντιδικία με τους υπευθύνους πλοιοκτήτριας εταιρίας στην οποία εργάζεται για ζητήματα οικονομικής φύσεως. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο 48χρονος δεν έχει επικοινωνήσει με οικεία του πρόσωπα, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν σημεία κίνησής του από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τις ενδεχόμενες εκπομπές του κινητού του τηλεφώνου.

Δημοφιλή