Το μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα στο Άγιο Όρος και η έκτακτη σύσκεψη για τη γαλάζια πρόταση νόμου

Το μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα στο Άγιο Όρος και η έκτακτη σύσκεψη για τη γαλάζια πρόταση νόμου
SOOC/Αρχείου

Η μεταμεσονύκτια ακύρωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα, Πέμπτη, στο Άγιο Όρος ήταν η αυτονόητη αντίδραση μετά τα όσα ακολούθησαν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και της μετωπικής σύγκρουσης με το ανώτατο δικαστήριο που επέλεξε η κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα συνεργάτες του Πρόεδρου της ΝΔ επικοινώνησαν με την αστυνομική διοίκηση του Αγίου Όρους προκειμένου να τους ενημερώσουν για την απόφασή τους να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος με τους στενούς του συνεργάτες επιχειρούσαν να χαράξουν τα επόμενα βήματά τους στη βάση της απόφασης για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά και να αποδοκιμάσουν με ανακοίνωση τους το ύφος και το ήθος των επισήμων δηλώσεων που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Από την πρώτη στιγμή η ΝΔ έκανε λόγο για προσπάθεια θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ από την κυβέρνηση η οποία έπεσε στο κενό, σημειώνοντας ότι «η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε».

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι πρώτες εκτιμήσεις στο γαλάζιο στρατόπεδο επικεντρώνονταν στη γενική αρχή ότι η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αποτελεί προάγγελο πιθανών ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων,με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά την άμεση κατάθεση από πλευράς ΝΔ της δίκης της ξεχωριστής πρότασης νόμου για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ενώ δεν έλειψαν και οι προτάσεις για μια ακόμη πιο σκληρή αντίδραση ακόμα και με την υποβολή πρότασης μομφής είτε συνολικά κατά της κυβέρνησης είτε προσωπικά εναντίον του υπουργού Επικράτειας Νίκου Παππά.

Δημοφιλή