Μητσοτάκης: Eκλογές για να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα

Μητσοτάκης: Eκλογές για να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα
ATHENS, ATTICA, GREECE - 2016/05/22: New Democracy leader Kyriakos Mitsotakis delivers a speech, during the debate at Parliament on the prior actions demanded by the countrys lenders. (Photo by Panayotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
ATHENS, ATTICA, GREECE - 2016/05/22: New Democracy leader Kyriakos Mitsotakis delivers a speech, during the debate at Parliament on the prior actions demanded by the countrys lenders. (Photo by Panayotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
Pacific Press via Getty Images

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το “νόμο Παππά”. Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Είχα επισημάνει ότι η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική κρίση και μια κρίση Δημοκρατίας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την υπεύθυνη στάση μας. Η δε αντίδραση της Κυβέρνησης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνιστά μέγιστο θεσμικό ατόπημα. Επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας» συνέχισε.

«H Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την εικόνα ενός αποτυχημένου Κράτους, που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς του. Αποδεικνύει ξανά πόσο επικίνδυνη είναι για τον τόπο σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Αντί να στρέψει όλη της την ενέργεια στην ανάταξη της οικονομίας, προσπαθεί να χειραγωγήσει θεσμούς με μόνο σκοπό την παραμονή στην εξουσία» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποιώντας τα επόμενα βήματα και τις προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη παράταξη ευθύνης, ενώνει όλους τους πολίτες που δεν ανέχονται την υπονόμευση του Κράτους Δικαίου.

Καλώ τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση.

Είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές.

Είναι ταυτόχρονα χρέος μου είναι να δώσω λύση και στο τραγικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο τηλεοπτικό τοπίο. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία καταθέτει άμεσα εμπεριστατωμένη πρόταση νόμου για την αντιμετώπισή του».

«Η πρόταση επαναφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και καταργεί τον παράλογο περιορισμό του αριθμού των καναλιών, που πλήττει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό.

Η υιοθέτηση της πρότασής μας, σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμφισβήτητου κύρους, θα βάλει τέλος σε μια πολυετή εκκρεμότητα για την οποία όλα τα Κόμματα εξουσίας έχουν τις δίκες τους ευθύνες» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγοντας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Τσίπρας ας αναλογιστεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας».

Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να εμπνέει και να ενώνει τους Έλληνες, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματά μας».

H απάντηση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

«Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τη θεσμική νομιμότητα, αλλά να συνεχιστεί το καθεστώς αυθαιρεσίας.

Υπογραμμίζει δε ότι «είτε αρέσει στον πρόεδρο της ΝΔ, είτε όχι, η κυβέρνηση διατηρεί την νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την επαναφορά της διαδικασίας αδειοδότησης στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Και πανηγυρίζει προσπερνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι που υπονόμευσαν συστηματικά, ακόμα και πριν μερικές ημέρες, την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου».

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την θεσμική νομιμότητα», αλλά ότι, αντίθετα, «ενδιαφέρεται να μην γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και να συνεχίσει το καθεστώς αυθαιρεσίας, που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η εγχώρια διαπλοκή επέβαλλαν επί 27 χρόνια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

«Ας μην μιλάνε αυτοί για Κράτος Δικαίου και αποτελεσματικότητα του κράτους», τονίζει.

Σημειώνει ακόμη: «Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο νόμος 4339/2015 παραχωρεί στο ΕΣΡ περισσότερες αρμοδιότητες από οποιονδήποτε άλλον νόμο μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών, φυσικά, και τις αρμοδιότητες αδειοδότησης». Και επισημαίνει πως «αν δεν υπάρχει σήμερα ΕΣΡ, αυτό οφείλεται στην αντισυνταγματική και αντιθεσμική στάση της Νέας Δημοκρατίας, που αποβλέπει στο να ματαιωθεί ο διαγωνισμός και να μην πληρώσουν αυτοί που κατέχουν δημόσιες συχνότητες».

«Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, στην υπεράσπιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να τοποθετηθεί επί του αριθμού των αδειών», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, για να τονίσει πως «αποδεικνύεται, έτσι, ότι η μέχρι εχθές θέση της Νέας Δημοκρατίας -ότι ο αριθμός των αδειών είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ- δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τακτικού χαρακτήρα πρόσχημα».

«Είτε αρέσει στον πρόεδρο της ΝΔ, είτε όχι, η κυβέρνηση διατηρεί την νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή