H ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο κινδυνεύει εξαιτίας της δημόσιας ούρησης στα τείχη της

H ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο κινδυνεύει εξαιτίας της δημόσιας ούρησης στα τείχη της

Η Ulmer Münster, η λουθηρανική Εκκλησία στην πόλη Ulm της Γερμανίας είναι σήμερα η ψηλότερη εκκλησία στον πλανήτη κι όμως κινδυνεύει από τους περαστικούς που...ανακουφίζονται στα τείχη της προκαλώντας σοβαρή διάβρωση. Συγκεκριμένα, τα οξέα και τα άλατα που περιέχονται στα ούρα προκαλούν φθορές στους λίθους στη βάση του οικοδομήματος.

Η εκκλησία στην πόλη της νότιας Γερμανίας, είναι χτισμένη σε γοτθικό ρυθμό ο οποίος ήταν δημοφιλής από τον 12ο έως τον 16ο αιώνα. Η δε κατασκευή του συγκεκριμένου ναού ξεκίνησε τον 14ο αιώνα και ολοκληρώθηκε τον 19ο αιώνα. Σήμερα, είναι όχι μόνο ο ψηλότερος ναός στον κόσμο – με το κεντρικό πύργο να είναι 161,5 μέτρα-αλλά και ο ένας από τους μεγαλύτερους στον πλανήτη.

Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι για τη συντήρηση του ναού, αν και διπλασιάστηκε το πρόστιμο στα 100 ευρώ για όσους πιάνονται επ' αυτοφώρω να ουρούν στα τείχη, φαίνεται πως οι απερίσκεπτοι παραβάτες δεν πτοήθηκαν. «Παρακολουθώ την εξέλιξη εδώ και μισό χρόνο τώρα αλλά και πάλι τα τείχη είναι γεμάτα ούρα και εμετό» δηλώνει ο Michael Hilbert, επικεφαλής χτίστης του ναού και συμπληρώνει πως δεν τον ευχαριστεί να παρακολουθεί εάν και κατά πόσο κάποιοι ουρούν στο κτίσμα αλλά τονίζει πως πρόκειται για θέμα δημόσιας τάξης.

Ο κ.Hilbert θεωρεί πως τόσο η χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης όσο όμως και ένα τοπικό φεστιβάλ κρασιού, ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για τον αυξημένο αριθμό των ατόμων που ουρούν στο κτίριο και τονίζει πως θα πρέπει να τοποθετηθούν περισσότερες δημόσιες τουαλέτες.

Ένας εκπρόσωπος της πόλης πάλι, ανέφερε στην Suedwest Presse ότι οι περιπολίες της αστυνομίας έχουν αυξηθεί, αλλά κανείς δεν έχει συλληφθεί επ 'αυτοφώρω και προσέθεσε χαριτολογώντας πως το πρόβλημα δεν θα πάψει να υπάρχει όσο...υπάρχουν άνθρωποι.

Σημειώνεται πως η Ulm δεν είναι η μόνη πόλη που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα με τη δημόσια ούρηση. Πέρισι το Σαν Φρανσίσκο ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη μπογιά κατά των ούρων σε συγκεκριμένους τοίχους προκειμένου να αποθαρρύνει τους «δράστες».

Δημοφιλή