Πουλήθηκε το ξενοδοχείο Hilton για 142 εκατ. ευρώ. Ποια είναι η εταιρεία με έδρα την Ολλανδία που το αγόρασε από την Alpha Bank

Πουλήθηκε το Hilton για 142 εκατ. ευρώ. Ποια είναι η ολλανδική εταιρεία που το αγόρασε από την Alpha Bank
-PHOTO TAKEN 20FEB04- The glass statue of a runner is seen in front of Athens' Hilton hotel in Athens February 20, 2004.
-PHOTO TAKEN 20FEB04- The glass statue of a runner is seen in front of Athens' Hilton hotel in Athens February 20, 2004.
STR New / Reuters

Την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αναφορικά με την πώληση της συμμετοχής της στην Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ (μετόχου του Hilton Αθηνών) ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank.

Ειδικότερα η Alpha Bank ανακοινώνει ότι υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη Home Holdings SA εταιρία των "Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ" και "D-Marine Investments Holding BV", για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού που κατέχει (περίπου 97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρίας "Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε."

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της ΙΞΕ (67 εκατ. ευρώ), ανέρχεται σε ποσό 142 εκατ. και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής.

Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του σχεδίου αναδιαρθρώσεως, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016.

Με την ανακοίνωση της οριστικής αυτής συμφωνίας αλλάζει ιδιοκτήτη ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας. Το Hilton Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Αθήνα.

Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του Hilton Athens

Σχετικά με τη D-Marine Investments Holding B.V.: Η D-Marine Investments Holding B.V. εδρεύει στην Ολλανδία (Άμστερνταμ).

Η εταιρεία δραστηριοποιείται ως θυγατρική της Dogus Holding A.S. Ο όμιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951 και απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζόμενους. Κατέχει δεσπόζουσα θέση στην τουρκική και διεθνή οικονομία με παρουσία σε 8 βασικούς τομείς -χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουρισμός, διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και εστίαση- με περισσότερες από 330 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες.

Με έτος ίδρυσης το 1976, ο τουριστικός βραχίονας του ομίλου, Dogus Tourism Group, δραστηριοποιείται στους τομείς της φιλοξενίας (D-Hotels and Resorts), του θαλάσσιου τουρισμού - μαρινών (D-Marin) και MICE (Antur). H D-Hotels and Resorts κατέχει (εξ ολοκλήρου ή μέσω συνεργασιών) και διαχειρίζεται πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, beach και yacht clubs στην Τουρκία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Καραϊβική, εγκατεστημένα σε ιστορικούς προορισμούς παγκόσμιας φήμης και κάλλους.

Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

Στην καρδιά της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, η ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς και η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή